EL TEMPS A BENIDORM ARA

27

11:19 AM

HORA BENIDORM

15ºC

Molt núvol

N 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

A causa de les actuals circumstàncies la presentació de sol·licituds per via telemàtica serà preferent, i la presencial requerirà necessàriament de cita prèvia

Educació obri el dilluns el termini de sol·licitud de matrícula per a les escoles infantils municipals i el SAPI

13 maig 2020
Educación abre el lunes el plazo de solicitud de matrícula para las escuelas infantiles municipales y el SAPI

La xarxa municipal oferta 198 vacants de 0 a 2 anys per al curs 2020/2021

La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Benidorm obri dilluns que ve, 18 de maig, el període de matrícula per a sol·licitar plaça en les tres escoles infantils municipals –Fontanelles, Les Caletes i El Tossalet– i en el Servici d'Atenció a la Primera Infància (SAPI) Nanets, corresponent a Educació Infantil de primer cicle. La regidora de l'àrea, Maite Moreno, ha informat que "a causa de la situació excepcional d'estat d'alarma el període de matriculació s'ha retardat respecte al previst inicialment, si bé es gestionarà de manera àgil per a complir amb el calendari habitual".

Esta mateixa situació ha portat a la Regidoria d'Educació a "adaptar el procediment a les circumstàncies actuals, establint la via telemàtica com a modalitat preferent per a la presentació de sol·licituds, si bé també s'articularà una modalitat presencial que imprescindiblement es farà amb cita prèvia per a evitar aglomeracions i desplaçaments reiterats".

Per al pròxim curs escolar 2020/2021 s'oferixen 198 vacants d'Infantil de 0 a 2 anys per a famílies amb xiquets i xiquetes nascuts en 2018, 2019 i 2020. Estes vacants es distribuïxen en 16 places d'Infantil de 0 anys; 114, de P1, per a l'alumnat nascut en 2019; i 68 places per a Infantil de 2 anys.

Segons ha traslladat l'edil, l'oferta global de les tres escoles infantils municipals i el SAPI de Benidorm ascendix a 366 places, si bé 168 llocs escolars ja estan ocupades per menors escolaritzats en cursos anteriors que han confirmat la seua matrícula i que al setembre passaran de nivell.

El termini de sol·licituds d'admissió per a "estes places 100% municipals" finalitza el 3 de juny.

A més de l'oferta municipal, Benidorm disposa de 72 places 'extra' de P2, per a xiquets i xiquetes nascuts en 2018, a les aules "que la Conselleria d'Educació, amb la col·laboració de l'Ajuntament, habilita en els col·legis Aitana, Mestre Gaspar López, Vasco Núñez de Balboa i Puig Campana".

D'esta forma, el parc escolar de Benidorm per als tres nivells de pàrvuls d'Educació Infantil ascendix a 438 llocs escolars entre l'oferta exclusivament municipal i la disposada per la Conselleria d'Educació.

Terminis i procediment de presentació de sol·licituds

Com ja s'ha assenyalat la modalitat telemàtica, a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament (https://sede.benidorm.org/inicio) serà la preferent per a presentar les sol·licituds de matrícula. Una vegada emplenat el formulari electrònic per la família, la sol·licitud haurà de ser remesa telemàticament. Aquelles persones que manquen de mitjans per a presentar la sol·licitud telemàticament, podran fer-ho de manera presencial en les extensions administratives, si bé serà imprescindible obtindre cita prèvia. A més, s'ha articulat una fórmula mixta electrònica-presencial a les escoles infantils i el SAPI, sempre que no hi haja activitat presencial amb menors en les instal·lacions. En qualsevol cas, també serà necessari disposar de cita prèvia.

Les persones que presenten en línia la sol·licitud de plaça, disposaran de cinc dies per a aportar tota la documentació per correu electrònic al centre triat com a primera opció. Sí que hauran d'aportar-la en el moment els qui opten per la presentació presencial.

L'horari d'atenció al públic en les extensions administratives i, en el seu cas, a les escoles infantils serà de 09.00 a 14.00 hores –a excepció del 22 de maig-, si bé podria ampliar-se sobre la base de les seues possibilitats. En aquest mateix horari, el telèfon 630 046 880 atendrà els possibles dubtes sobre el procés telemàtic i la documentació a aportar.

Les llistes provisionals es publicaran el 17 de juny, i les famílies podran presentar reclamacions fins al dia 19. El 30 de juny es publicaran les llistes definitives i s'obrirà un termini de tres dies per a al·legar.

Tota la informació relativa a aquest procés de sol·licitud de matrícula pot consultar-se en l'apartat d'Educació de la web municipal: www.benidorm.org.

Reobertura escoles infantils, a partir de la Fase 2

Sobre la possible reobertura de les escoles infantils, la regidora d'Educació ha recordat que "segons el Pla de Desescalada anunciat pel Govern d'Espanya, la tornada a les aules en Educació de 0 a 2 anys es realitzaria a partir de la Fase 2". No obstant això, tal com ha recalcat, "arribat el moment, serà el Govern qui confirmarà aquest extrem, i la Conselleria d'Educació la que haurà d'establir com es reprén l'activitat a partir de les directrius marcades per l'Estat".

En qualsevol cas, "en aquests moments a Benidorm estem en la Fase 1 i el pas a la següent dependrà de l'evolució de la situació sanitària en l'àrea de salut de la Marina Baixa. Per tant, no podem saber amb certesa quan es reobriran les escoles infantils municipals; el que sí que podem avançar és que la tornada a les aules es farà una vegada garantida la seguretat sanitària dels menors i del personal docent".