EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

21:47 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Cel clar

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La policia ha identificat i denunciat al pilot d'un dron que estava posant en risc l'acció dels mitjans aeris

Continuen les labors d'extinció de l'incendi declarat en la partida d'Armanello

16 maig 2023
Incendio

Previsiblement, durant la nit seguiran les labors per a refrescar la zona afectada pel foc.

En estos moments continuen les labors d'extinció de l'incendi que s'ha declarat a primera hora de la vesprada d'este dimarts en la partida d'Armanello i en les quals estan treballant mitjans aeris i terrestres. Pel que sembla el foc s'ha iniciat poc abans de les 16.00 hores en una parcel·la pròxima al camí de l'Armanello i a l'avinguda Almirall de Sarrià i s'ha estés cap a l'avinguda Comunitat Valenciana. Fins a la zona s'han desplaçat sis unitats del Consorci Provincial de Bombers, més una unitat de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana i dos unitats aèries.

Als mitjans d'extinció s'han sumat dotacions de la Policia Local de Benidorm i del Cos Nacional de Policia. Efectius de tots dos cossos han actuat davant diverses incidències ocasionades pel vol de drons en la zona de l'incendi que estaven posant en greu risc l'acció dels mitjans aeris. Així, i gràcies al sistema de detecció de drons s'ha aconseguit localitzar i interceptar una aeronau quan sobrevolava el foc.

Segons ha informat el regidor de Seguretat Ciutadana, Lorenzo Martínez, la Unitat Aèria de la Policia Local, en coordinació amb el Cos Nacional de Policia, ha identificat al pilot del dron, que ja ha sigut denunciat davant l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria (AESA). De la mateixa manera, i al marge de possibles sancions administratives, en les pròximes hores es cursarà la denúncia davant l'autoritat judicial a fi que s'emprenguen les accions legals corresponents atesa la situació de perill generada pel vol d'esta aeronau i la seua afecció a les tasques d'extinció dutes a terme pels mitjans aeris.

D'altra banda, i a l'espera de les conclusions de la investigació, "els indicis obtinguts sobre el terreny i les imatges recaptades fins ara apunten al fet que el foc podria haver tingut diversos focus".

Previsiblement, durant la nit seguiran les labors per a refrescar la zona de l'incendi, en el qual no hi ha hagut que lamentar danys personals. També, dins del dispositiu, el camí de l'Armanello es mantindrà tallat al trànsit durant la nit.