EL TEMPS A BENIDORM ARA

03

16:16 PM

HORA BENIDORM

13ºC

Intervals de núvols con lluvia escasa

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

60%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Amb esta actuació finalitzen les obres de renovació executades a Marina Alta, Baixa, Puerto Rico i Aigües

Comença la construcció d'una rotonda en l'encreuament de les avingudes la Vila Joiosa i Marina Baixa per a millorar la mobilitat i la seguretat viària

04 octubre 2022
Comienza la construcción de una rotonda en el cruce de las avenidas Villajoyosa y Marina Baixa para mejorar la movilidad y la seguridad vial

L'Ajuntament de Benidorm ha començat la construcció d'una rotonda per a regular el trànsit de vehicles en la confluència de les avingudes Vila Joiosa i Marina Baixa amb l'objectiu de millorar la mobilitat i la seguretat viària de la zona en facilitar el gir a l'esquerra en totes dos vies, alguna cosa que actualment no és possible, a més de permetre també el canvi de sentit i altres moviments.

La creació d'esta nova rotonda comportarà així mateix l'ordenació i finalització dels nous itineraris per als vianants, de manera que es dotarà de vorera a l'avinguda la Vila Joiosa que fins ara només està pintada en el paviment. També hi haurà una vorera nova al carrer Aigües, ja que l'actual no complix amb la normativa d'accessibilitat.

Segons ha comunicat el regidor d'Espai Públic i Mobilitat, José Ramón González de Zárate, amb la construcció de la nova rotonda "dotem de major seguretat viària i més facilitats als veïns perquè no hagen de fer marrada fins a l'avinguda del Murtal". Per això ha titllat de "molt bona" l'actuació "ja que els veïns guanyaran en seguretat viària, mobilitat, accessibilitat i tindran serveis millorats com a aigua potable o enllumenat".

Estos treballs, segons ha precisat el regidor, "comportaran la renovació i millora d'altres servicis com la recollida d'aigües pluvials, les conduccions del clavegueram i les d'aigua potable, que encara és de fibrociment". Igualment, se substituiran els fanals existents per lluminàries de millor eficiència energètica.

L'edil ha remarcat que l'actuació forma part de la renovació d'infraestructures que es realitzarà al carrer Aigües, tant per part de l'Ajuntament com del promotor de l'edifici Torre Delfín, sobre la base d'un conveni subscrit per totes dos parts pel qual "ha d'escometre algunes obres de connexió de serveis, així com reposar i millorar la pavimentació d'este carrer".

L'execució d'esta actuació serà sufragada íntegrament pel Servici Municipal d'Aigües, amb càrrec als seus propis recursos econòmics, sense que s'afecte el pressupost municipal.

Amb esta intervenció, ha dit el regidor "s'acaben les actuacions que l'Ajuntament ha fet en la zona i que incloïen la renovació d'infraestructures de les avingudes Marina Alta, Puerto Rico, Marina Baixa i el mateix carrer Aigües".

González de Zárate ha recordat a més que este mateix any s'ha escomés l'actuació de Millora Paisatgística de l'avinguda Marina Alta, que ha tingut un pressupost de 310.559,33 euros, per a la qual es va sol·licitar una subvenció a la Conselleria de Desenvolupament Rural, Emergència Climàtic i Transició Ecològica, dins del Pla d'Impuls al Medi Ambient (PIMA 2022-2023). Igualment, la renovació de la il·luminació de la zona es durà a terme dins del projecte IDAE de renovació d'enllumenat públic de tota la ciutat.

El regidor d'Espai Públic ha qualificat de "gran actuació" l'executada en esta zona de la Cala amb la renovació "de tots els servicis, asfaltat, voreres i nova senyalització" a falta només de col·locar arbratge en l'avinguda Marina Alta. En aqueix sentit ha recordat que s'han acabat els treballs a Marina Baixa en totes dos voreres i l'ampliació del pàrquing.

Audios relacionados
Corte voz 1 - González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 - González de Zárate
Audio file