EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

04:06 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Bigorra critica l’escassa aportació de l’últim informe sobre el carril bici de Benidorm

28 desembre 2016
Bigorra critica la escasa aportación del último informe sobre el carril bici de Benidorm
El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, considera que les solucions aportades per l’informe relatiu a la implantació del carril bici a Benidorm sobre on ubicar els futurs carrils bicis “repeteixen les propostes plantejades en el PMUS i, en alguns casos realitzen consideracions difícils d’aplicar o que resulten incoherents”. A més, destaca que el document ha sigut realitzat per la mateixa empresa que va crear el criticat informe sobre el transport urbà de la ciutat.

Segons el portaveu, l’informe entregat en les comissions que van tindre lloc després del ple ordinari de desembre, “copia pràcticament totes les actuacions previstes en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) projectades a curt i mitjà termini per a diferents carrers i avingudes de Benidorm, i per tant, acredita el carril bici pel centre de la calçada des de l’avinguda Jaume I fins a l’avinguda Alfonso Puchades”. Cal recordar que les obres d’ampliació del carril bici entre estos dos vials s’estan efectuant des de fa dies, abans de ser entregat este informe sobre la idoneïtat de la seua implantació.

Per altra part, Bigorra critica que l’informe no serveix per aclarir per on circularà el carril bici en determinades avingudes, com la de Beniardà o Mediterráneo, ja que no proposa cap solució al respecte. Així mateix, també apareixen propostes incoherents, segons el portaveu, per a l’avinguda de Murtal o l’Avinguda Ricardo Bayona: “L’informe entregat planteja l’enllaç del carril bici entre Jaume I i Via Parc pel mig de Ricardo Bayona però l’estudi ha oblidat per complet que, quan estiga acabat el Parc de Foietes, es crearà una rotonda d’ordenació del tràfic en la part baixa que farà pràcticament impossible la solució donada”. Sobre l’avinguda Murtal, el regidor assenyala que “mentre l’informe aconsella no canviar el tipus de via ciclista en un mateix itinerari, vol realitzar la connexió entre l’Avinguda Vicent Pérez Devesa, on existixen carrils per les voreres, amb la Cala per l’avinguda Murtal pel mig, canviant per tant el tipus de connexió viària i sense saber com quedaran els diferents girs dels vehicles motoritzats que hi ha en esta avinguda”.

Es dóna la circumstància que este informe ha sigut elaborat per la mateixa empresa que ja va realitzar el polèmic informe sobre el transport públic de la ciutat, que xifrava entre dos i tres milions el cost de l’autobús en cas que fora assumit per l’Ajuntament, però que no aportava indicadors econòmics sobre com s’obtenia estes quantitats perquè, com va assenyalar Bigorra, “no és el mateix dos que tres milions”.

Davant tot això, el portaveu del grup municipal lamenta que l’informe sobre la implantació del carril bici a la ciutat “a penes ha aportat llum al seu desenvolupament i, en alguns casos, genera més dubtes que solucions”.