EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

04:01 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La zona ORA va tindre un 12% més d'estacionaments que en l'últim estiu abans de la pandèmia

Benidorm va registrar a l'agost més vehicles a la ciutat que en 2019

13 setembre 2021
Movilidad

El trànsit en les principals vies ha experimentat un increment constant durant este any.

El trànsit a Benidorm va aconseguir a l'agost nivells superiors als registrats en el mateix mes de 2019, en època anterior a la pandèmia, segons les dades facilitades pel regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, que també ha precisat que va haver-hi "més cotxes que fa dos anys", amb alguns dies en què es va superar en un 30% el nombre de vehicles que llavors.

Un exemple d'això és la zona blava. L'estacionament regulat va registrar durant tot el mes d'agost percentatges superiors als del mateix mes de 2019. Només un dia, precisament el 30 d'agost, es va notificar un paràmetre inferior de tot just un 5%. La resta del mes el nombre de cotxes sempre va ser superior, amb pics del 30% més el dia 7, un 28,5% més el dia 24 o el 25% el dia 28.

En el global del mes, el nombre de vehicles que van estacionar en la zona blava va ser un 12% de mitjana superior a la dada de 2019. "En general va haver-hi menys ocupació de persones, però més vehicles" ha explicat el regidor, que va precisar que la ciutat va tindre "més trànsit i cotxes que en 2019, el millor any de tots els temps". La veritat, va continuar González de Zárate, és que "no esperàvem este al·luvió de cotxes", que va atribuir al turisme nacional i al fet que, en haver poc mercat britànic, "hi ha hagut menys autobusos, que s'han substituït per cotxes d'espanyols que també s'han allotjat en el Racó de l'Oix".

El regidor ha abundat en aqueix sentit en què "no hi ha hagut tanta gent com en 2019, però ha canviat el concepte i ja no venen en l'AVE, amb autobús o amb avió". A més, ha indicat que, malgrat que hi ha hagut "moments complicats" quant a retencions "no hem tingut problemes de col·lapses" i ha avançat que també s'ha produït una "important reducció en el nombre d'accidents".

González de Zárate ha subratllat el fet que la ciutat compta amb unes 80.000 places d'aparcament entre públiques i privades i 23.000 cotxes censats. "Per tant tenim potencial perquè prop de 60.000 vehicles puguen aparcar" ha agregat.

Quant al trànsit de vehicles en les principals vies de la ciutat s'observa una tendència creixent similar en totes elles des de gener fins a agost. Així, en el tram per als vianants de l'avinguda del Mediterrani, quan es va instal·lar el control de velocitat a la fi de març, el pas de vehicles era d'uns 5.400 al dia. Quan va finalitzar l'estat d'alarma, el passat 9 de maig, el pas diari de vehicles per este tram ja era de 6.493.

Des d'aleshores fins a final d'agost es va produir un increment sostingut fins a acabar el mes amb 9.372 vehicles al dia i un pic màxim que es va produir la setmana del 9 al 16 d'agost en totalitzar 9.824 diaris.

Una cosa semblant va ocórrer amb una altra de les grans vies, l'Avinguda Comunitat Valenciana. Quan es va instal·lar el control de velocitat el pas de vehicles diaris era d'uns 6.400. Al final de l'estat d'alarma eixa xifra ja havia ascendit fins als 7.110 vehicles/dia. La tendència va seguir la mateixa tònica fins a la fi de la limitació a la mobilitat nocturna, a la fi de juliol, quan la xifra era de 9.086 vehicles diaris. Fins al final d'agost la mitjana va continuar creixent fins a finalitzar el mes amb 9.922 vehicles al dia, havent-se assolit el pic màxim en la setmana del 16 al 23 d'agost amb 10.176 vehicles.

Finalment, una altra dada que reflectix la densitat de trànsit a Benidorm es troba en les entrades per la zona de Llevant el mes d'agost. Segons les dades de la Regidoria de Mobilitat, en la setmana del 4 al 7 es van sobrepassar els 29.000 vehicles diaris. Del 9 al 13 la xifra va sobrepassar els 30.000 i del dia 16 al 18 es va aconseguir el pic màxim amb quasi 31.000 vehicles.

A partir del dia 23 d'agost es va apreciar un descens gradual. Dels poc més de 27.000 vehicles al dia es va passar als 19.000 el 29 d'agost i una mica menys de 23.000 l'últim dia del mes.

"Són dades importants que ens porten a pensar a establir més aparcaments dissuasius" ha insistit l'edil, que també ha qualificat de "molt positiu" que el mercat nacional i dels països del nostre entorn hagen pensat en Benidorm per a passar les seues vacances.

Audios relacionados
José Ramón González de Zárate - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate - Corte 3
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate - Corte 4
Audio file