EL TEMPS A BENIDORM ARA

03

21:18 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Núvols alts

O 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'òrgan Gestor de Platges revisa els riscos higiènics sanitaris i els aspectes ambientals de les platges de Benidorm

Benidorm treballa en un Pla de Prevenció de la Contaminació Marina

23 agost 2021
Benidorm trabaja en un Plan de Prevención de la Contaminación Marina

El Programa d'Objectius del Sistema Integrat de Gestió constata la bona evolució dels ODS a les platges de Benidorm

El Programa d'Objectius del Sistema Integrat de Gestió constata la bona evolució dels ODS a les platges de Benidorm

Este matí, presidit per l'alcalde Toni Pérez, s'ha reunit l'Òrgan Gestor de Platges de l'Ajuntament de Benidorm per a revisar els aspectes ambientals de les platges de la ciutat i els riscos ambientals i higienicosanitaris que els poden afectar, així com el compliment del Programa d'Objectius del Sistema Integrat de Gestió 2020 i la revisió d'este programa, actualitzat per a l'any en curs.

Atesos els requisits del Reial decret que regula el Sistema Nacional de Resposta davant la Contaminació Marina des de les regidories de Platges i Medi ambient s'ha informat que es treballa amb l'Institut d'Ecologia Litoral per a disposar d'un Pla Local de protecció de la ribera de la mar contra la contaminació com el que es requerix.

Este pla atendrà afeccions al medi marí des de terra i mar, com a abocaments i afeccions dels ancoratges d'embarcacions.

Cal destacar, també d'esta sessió de treball, el control d'analítiques ambientals que es desenvolupen a les platges i l'aplicació de protocols Covid per a mantindre la premissa de Platges segures, per a tots i cada dia, així com el Pla de Contingència que ja va estar actiu l'estiu passat i que va ser establit amb la certificació del segell Safe Tourism Certified, la bandera del qual s'ha unit a les que onegen a les platges de Benidorm: Blau, Q de Qualitat i Qualitur. L'objectiu, va concloure la regidora Mónica Gómez, "es considera compliment", passant el segell a ser una norma ISO.

En la sessió s'han tractat qüestions sobre aspectes higienicosanitaris de possible incidència a les nostres platges i s'han revisat els aspectes mediambientals de les mateixes amb indicadors de qualitat en la prestació de servicis.

Igualment ha sigut analitzat el Programa d'Objectius del Sistema Integrat de Gestió, que implicava el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, on s'ha superat el grau de compliment i implicació en les seues accions.

L'alcalde Toni Pérez va assenyalar en l'ODS 13, Acció pel clima, "la reducció d'un 5% en l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle i una reducció de la petjada de carboni que en l'estiu de 2020 va ser de més del 50%" que si bé s'explica per la inactivitat en platges entre mitjançats de març i mitjançats de juny, "la gestió amb el sistema Benidorm Beach Safety va possibilitar més de 2,5 milions d'usuaris en poc més de cent dies, funcionant a ple rendiment enguany les platges i els seus servicis".

La pandèmia, va precisar Pérez, ha incidit en la prestació d'alguns servicis tradicionals a les platges de Benidorm, Quant l'ODS 10, Reducció de les desigualtats, "les platges de Benidorm han mantingut el sistema de cadires i crosses amfíbies, encara que per l'aplicació dels protocols Covid no ha pogut prestar-se el servici de bany assistit".

De seguida, Benidorm disposarà d'un Pla Municipal d'Acció enfront del Canvi Climàtic d'acord amb els altres plans municipals de conjunt de Sostenibilitat, vector cap al qual la ciutat està enfocant les seues accions de futur. Finalment, l'alcalde Toni Pérez ha destacat, en mesures de sostenibilitat mediambiental, que també redunden en benefici de les platges, "la reducció de la velocitat màxima de trànsit als carrers d'accés a les platges i, en general, als carrers del municipi".