EL TEMPS A BENIDORM ARA

18

16:17 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Intervals de núvols

E 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

10%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'administració provincial ha iniciat l'estudi de mercat per a adquirir un immoble en el barri antic, que acollirà exposicions, concerts i activitats literàries

Benidorm tindrà una seu institucional de la Diputació amb "marcat caràcter cultural"

04 gener 2023
Toni Pérez y Carlos Mazón
  • Toni Pérez i Carlos Mazón destaquen l'interés comú en este projecte que "acosta la cultura i el patrimoni" a la ciutadania.
  • La previsió és concretar l'operació en un termini de tres mesos.

Benidorm comptarà d'ací a poc amb "una seu institucional de la Diputació Provincial d'Alacant amb marcat caràcter cultural". Així ho han avançat hui el president de l'entitat provincial, Carlos Mazón, i l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, després d'una reunió de treball mantinguda a l'Ajuntament de Benidorm en la qual s'ha abordat este projecte que implica adquirir un immoble en el barri antic que operarà com a seu permanent de la Diputació en la capital turística de la Costa Blanca.

Mazón ha indicat que amb l'obertura d'esta seu institucional cultural s'aprofundix en el "procés de descentralització i vertebració" iniciat este mateix any amb un projecte d'idèntiques característiques a Elx i que "ara arriba a Benidorm". Esta seu tindrà "vida" i suposarà "un atractiu per als nostres residents i turistes des del punt de vista cultural", ja que en ella es realitzaran exposicions, concerts i activitats literàries, i també s'exhibiran fons pictòrics i arqueològics.

Referent a això, el president de la Diputació ha recordat que la institució compta amb fons arqueològics molt importants en el MARQ, amb l'"espectacular fons pictòric" del MUBAG, amb una nodrida agenda cultural literària a través de l'Institut Juan Gil-Albert i amb l'Orquestra ADDA Simfònica. Una destacada oferta, ha assegurat, que "no pot quedar fora de l'accés dels ciutadans de Benidorm i els seus turistes".

L'alcalde, per part seua, ha incidit en l'interés comú de la Diputació d'Alacant i de l'Ajuntament de Benidorm per "acostar la cultura i el patrimoni" a la ciutadania; i ha assegurat que esta seu institucional permanent "millorarà molt les possibilitats d'acció i activitat cultural" a la ciutat "en un emplaçament cèntric i accessible".

Toni Pérez ha traslladat que "ja es va materialitzant aqueix somni compartit" que permetrà "incrementar el patrimoni i els serveis a la disposició de la ciutadania, en este cas en l'àmbit cultural"; i ha avançat que la previsió és disposar d'esta seu en un termini aproximat de "tres mesos".

Així mateix, ha qualificat de "molt bona notícia" que Benidorm sume un nou espai cultural en ple centre històric; i ha recalcat que este projecte és fruit "de moltes hores de treball" i "dedicació".

Segons ha informat el president de la Diputació, en estos moments s'està treballant ja "en la part procedimental i legal", i com a pas previ a la licitació de la compra d'un immoble s'ha realitzat "un encàrrec per a conéixer el valor de mercat" de la zona "marcada per l'Ajuntament de Benidorm" i s'està avançant en el plec tècnic.

D'entrada, la institució provincial compta amb una partida pressupostària en l'àrea d'Arquitectura, que dirigix José Ramón González de Zárate, d'un milió d'euros per a inversions en immobles; una partida que "podria ser ampliada amb fons extraordinaris" en cas de ser necessari "si així ho indiquen els estudis econòmics".

Mazón ha destacat que esta "nova inversió" per a Benidorm, a més de contribuir a "revitalitzar i impulsar la vida cultural" de la ciutat per a tots els públics, comportarà "un magnífic retorn" per als diferents sectors econòmics locals.

A més d'espai cultural, esta seu permanent de la Diputació operarà també com a servici d'atenció al ciutadà i al teixit social i productiu de Benidorm.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Carlos Mazón
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Carlos Mazón
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Carlos Mazón
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 8 Carlos Mazón
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 9 Carlos Mazón
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 10 Carlos Mazón
Audio file