EL TEMPS A BENIDORM ARA

06

03:25 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm tindrà enllestit el projecte bàsic de la nova comissaria a la fi de maig

21 abril 2017
Benidorm tendrá listo el proyecto básico de la nueva comisaría a finales de mayo

El govern ho presentarà públicament i ho remetrà immediatament a Interior perquè elabore el projecte d'execució

Caselles sosté que els seus antecessors "no van fer gens" i "només van iniciar l'expedient per a donar rodes de premsa"

L'Ajuntament de Benidorm tindrà "enllestit abans de finals de maig" el projecte bàsic per a la futura comissaria del Cos Nacional de Policia que el Ministeri de l'Interior ha de construir en el Salt de l'Aigua, en una parcel·la municipal cedida pel Consistori i situada enfront del Palau de Justícia i la seu l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invattur).

La regidora de Patrimoni General i Urbanisme, Lourdes Caselles, ha informat que els tècnics municipals de l'àrea d'Arquitectura i un despatx extern contractat per a l'Ajuntament estan treballant en la redacció d'este projecte des de finals de febrer i a partir del Pla de Necessitats traslladat pel Ministeri.

Caselles ha explicat que els tècnics han visitat les instal·lacions de l'actual comissaria per a "vore el seu funcionament i les seues necessitats reals diàries, i recaptar suggerències" de cara a "donar-los cabuda en el projecte bàsic" que es remetrà a Madrid, i a partir d'ell el Ministeri haurà de redactar el projecte d'execució. Així mateix, ha apuntat que els tècnics municipals i externs estan avançant en qüestions relatives a enginyeria per a simplificar a Interior la redacció del projecte d'execució i així escurçar els terminis "perquè esta nova comissaria siga una realitat com més prompte millor".

Segons ha avançat l'edil, la intenció del govern local és presentar públicament el projecte bàsic a la ciutadania, amb un vídeo explicatiu amb els detalls de la infraestructura, maqueta escala 1/200 i imatges en 3D.

La responsable de Patrimoni i Urbanisme ha matisat que la construcció de la nova comissaria no està inclosa en els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2017 perquè encara no està finalitzat el projecte bàsic, si bé ha aclarit que esta circumstància no és atribuïble ni al govern municipal ni al Govern Central. Així, i segons ha relatat, "quan vam arribar al govern vam vore que els nostres antecessors, els senyors socialistes Agustín Navarro i Rubén Martínez, no havien fet gens, de fet només s'havia iniciat l'expedient de cessió del sòl per a donar rodes de premsa. Ni tan sols van informar els tècnics que havien assumit el compromís amb el Ministeri que seria l'Ajuntament el que redactaria el projecte bàsic".

Caselles ha afegit que "ens vam posar a treballar en el projecte bàsic quan en una reunió que va mantenir l'alcalde, Toni Pérez, amb el Ministeri se li va comunicar que l'anterior govern de Benidorm s'havia compromés a redactar el projecte bàsic". "Des que arribem al govern –ha manifestat- no hem deixat de treballar per i per a la cessió del sòl, i per i per a la construcció d'esta comissaria", alguna cosa que "el senyor portaveu del PSOE sap perfectament perquè se l'ha informat en comissions informatives i juntes de Govern".

El ple va acordar a l'agost del 2015 la cessió de la parcel·la, a la qual posteriorment hi ha hagut que canviar-li la qualificació per indicacions del mateix Ministeri.