EL TEMPS A BENIDORM ARA

03

01:54 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament va augmentar en quatre milions les subvencions rebudes i va incrementar en 3,5 les dirigides a fer costat als ciutadans i al teixit productiu

Benidorm tanca el compte general de l'exercici 2020 amb un resultat positiu superior als 10,5 milions d'euros

01 octubre 2021
Benidorm cierra la cuenta general del ejercicio 2020 con un resultado positivo superior a los 10,5 millones de euros

L'Ajuntament de Benidorm va tancar l'exercici econòmic de 2020 amb un resultat positiu de 10.562.603,38 euros, malgrat el descens d'ingressos i l'increment de despeses en un any marcat per la pandèmia del coronavirus. Així es desprén dels resultats reflectits en el compte general del passat exercici, que serà dictaminada dilluns que ve en la Comissió Especial de Comptes.

Segons ha explicat la regidora d'Hisenda, Aida García Mayor, els ingressos del passat exercici "van disminuir en aproximadament dos milions d'euros a conseqüència de descensos en la liquidació per taxes –tres milions–, consum d'aigua –dos milions– i un milió menys de les concessions administratives". No obstant això, en este capítol d'ingressos "les subvencions rebudes d'altres administracions es van incrementar en quatre milions".

D'altra banda, les despeses de l'Ajuntament van augmentar en 11 milions segons recull el document del compte general. Un increment que es deu fonamentalment a què les subvencions concedides pel consistori van créixer en 3,5 milions i al fet que també ho van fer en 7,5 milions els serveis exteriors, com per exemple les despeses en el contracte de recollida de fems i neteja viària derivats de la desinfecció diària d'instal·lacions.

Estes circumstàncies expliquen, ha continuat l'edil, per què mentre el compte general de l'any 2019 va llançar un resultat positiu de 24,2 milions, la de 2010 va decréixer fins als 10,5.

García Mayor ha valorat "molt positivament" el resultat del compte general "en un any en què l'Ajuntament ha hagut de gastar molt més en ajudes a la població a causa de la pandèmia i en el qual els ingressos van disminuir com a conseqüència, entre altres aspectes, que el turisme també va caure de forma molt notable".

La regidora d'Hisenda ha destacat el fet que, "malgrat totes aqueixes circumstàncies, l'Ajuntament va finalitzar el curs amb un resultat positiu, la qual cosa ve a justificar la bona gestió que està realitzant este govern, que no ha desatés als seus ciutadans ni al teixit productiu en cap moment mobilitzant tots els recursos al seu abast".

De la mateixa manera, García Mayor també ha recordat que en 2020 es va reduir el deute viu en 4,3 milions, com així es va reflectir en la liquidació del pressupost del passat exercici, i ha subratllat el fet que l'Ajuntament iniciara l'exercici 2020 amb un flux d'efectiu de 9,2 milions d'euros i ho acabara amb 19,2 milions.

Quant al patrimoni net municipal, este va ascendir a 114,7 milions mentre que en 2019 va ser de 103,8 milions.

Audios relacionados
Corte voz 1 Aida García Mayor
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Aida García Mayor
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Aida García Mayor
Audio file