EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

11:15 AM

HORA BENIDORM

24ºC

Cel clar

S 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez incidix en la importància de "col·locar a les persones en el centre de l'acció i les ciutats"

Benidorm participa en una trobada nacional sobre 'el futur de les ciutats'

01 octubre 2021
Benidorm participa en un encuentro nacional sobre ‘el futuro de las ciudades’

La trobada s'emmarca en 'Diàlegs sobre el Futur', una iniciativa impulsada pel Consell i Parlament europeus i el Govern d'Espanya

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha participat hui en una trobada nacional en la qual s'ha abordat el futur de les ciutats i si és possible una nova Bauhaus europea i la creació de ciutats més sostenibles, cohesionades i justes. Una trobada celebrada a Logronyo que s'emmarca en 'Diàlegs sobre el Futur' –iniciativa impulsada pel Govern d'Espanya i per les institucions europees per a generar converses plurals i informades sobre les oportunitats i els desafiaments als quals s'enfrontaran Espanya i la UE en el món post-covid–, i que Toni Pérez ha compartit amb els seus homòlegs de Sòria i Sant Boi de Llobregat, Carlos Pérez i Llüisa Moret.

Durant la seua intervenció, l'alcalde ha incidit en què a l'hora de dissenyar les ciutats del futur és "indispensable col·locar a les persones en el centre de l'acció" i del "mateix territori", i atendre "la sostenibilitat, no sols ambiental sinó també social i econòmica".

Toni Pérez ha recalcat que totes les accions per al disseny i transformació de les ciutats han de dirigir-se a la millora de la qualitat de vida i a generar espais més saludables i vivibles, i ha agregat que les mateixes han d'incardinar-se en "una estratègia de ciutat", que en el cas de Benidorm es plasma en el Pla Director de la Destinació Turística Intel·ligent (DTI) i en els diferents plans sectorials que s'estan impulsant, com el Pla municipal d'adaptació al canvi climàtic.

Benidorm, igual que les altres dos ciutats participants, ha exposat algunes de les mesures i experiències posades en marxa en els seus territoris per a generar espais més habitables. Entre elles, Toni Pérez s'ha referit a la conversió en zona de vianants de carrers, la generació d'un centenar de quilòmetres de carrils-bici, l'impuls d'aparcaments dissuasius; mesures totes elles que han contribuït al fet que "Benidorm siga una de les set ciutats espanyoles amb millor qualitat de l'aire, i que complix amb els paràmetres fixats per l'Organització Mundial de la Salut".

Durant la trobada, l'alcalde també ha incidit en què "el municipalisme està molt actiu" i és clau en la transformació de les ciutats. Per això, ha reclamat que al marge de la col·laboració publicoprivada, es practique també "la col·laboració públic-pública" en la qual la veu dels Ajuntaments siga tinguda molt en compte posat "som l'administració més pròxima i la primera porta a la qual truquen els veïns i veïnes".

A més de ser "una gran oportunitat", Toni Pérez ha afirmat que els fons Next Generation són "una enorme palanca" per a accelerar el desenvolupament i implantació de "l'estratègia de ciutat" i "per a arribar on teníem pensat arribar molt abans". Així mateix, ha advertit que "estos fons han d'encaixar-se en el territori" i "no es pot caure en la temptació" de dur a terme projectes fora d'aqueixa estratègia de ciutat "que només resolguen problemes puntuals, que no tinguen recorregut i que no incrementen la qualitat de vida de la ciutadania".