EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

04:08 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'actuació, amb càrrec al Fons de Renovació d'Hidraqua, començarà després de les Festes Majors Patronals i finalitzarà abans de Nadal

Benidorm substituirà un tram de clavegueram de l'avinguda Madrid per a acabar amb les males olors i els abocaments a la platja

27 octubre 2023
Benidorm sustituirá un tramo de alcantarillado de la avenida Madrid para acabar con los malos olores y los vertidos a la playa

L'Ajuntament de Benidorm emprendrà la substitució d'un tram del col·lector d'aigües residuals de l'avinguda Madrid, en el Passeig de Llevant, amb la finalitat d'acabar amb les males olors i l'arribada d'aigües brutes a la platja cada vegada que hi ha un episodi de fortes pluges o un temporal.

Així ho ha avançat este matí el regidor de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, durant la visita feta per la campanya 'A peu de carrer' a la zona. Una visita en la qual ha estat acompanyat per la regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer; el de Neteja Viària, Luis Navarro, i l'edil de Festes, Mariló Cebreros.

L'actuació, amb un pressupost de 94.710 euros, començarà una vegada finalitzades les Festes Majors Patronals i acabarà abans de Nadal. Abastarà un tram de 150 metres lineals, des de l'edifici Torre Principado fins a l'avinguda de l'Ametlla de Mar, segons ha precisat González de Zárate. Serà finançat amb càrrec al Fons de Renovació de la concessionària Hidraqua.

El problema té el seu origen no sols en l'antiguitat del col·lector sinó en què este té "poca inclinació", motiu pel qual "l'aigua no discorre com hauria de fer-ho i quan hi ha pluges amb una certa intensitat ix de les clavegueres i s'acumula en el passeig i la platja".

La xarxa de clavegueram de l'avinguda Madrid està formada per un col·lector de PVC de 315 mil·límetres de diàmetre, el funcionament del qual, "a causa d'eixa deficient pendent, està generant freqüents emboces que s'agreugen en episodis de pluja". L'obra contempla la renovació d'este col·lector i s'aprofitarà per a millorar el pendent augmentant la profunditat del mateix fins a connectar amb la xarxa de clavegueram de l'Ametlla de Mar.

González de Zárate ha assenyalat que l'obra "és senzilla i bastant ràpida d'executar" perquè no oferix moltes complicacions per al trànsit rodat, ja s'ha fet la coordinació amb els hotels i establiments i "es durà a terme en temporada baixa a les platges". En eixe sentit ha lamentat que "el que més ha costat" ha sigut l'autorització de Costes, que "ha tardat molt a arribar".

"Cada vegada que farem alguna obra o beneficiosa per a la ciutat ens posen traves i no ens donen els permisos i a més no ens donen cap ajuda a pesar que són actuacions que són de la seua competència" ha afirmat el regidor, que al·ludia tant a "la tardança de Costes com a l'EPSAR, que és qui hauria d'executar la intervenció".

De qualsevol forma, el regidor del Cicle de l'Aigua ha insistit que la substitució del col·lector suposarà "donar solució a un problema important per a la ciutat que mai ha solucionat qui li correspon i hem decidit fer-ho des de l'Ajuntament".

Campaña 'A pie de calle'

Imágenes del episodio de lluvias de Enero del 2020

Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 González de Zárate
Audio file