EL TEMPS A BENIDORM ARA

07

10:45 AM

HORA BENIDORM

18ºC

Poc núvol

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La ciutat ha aconseguit la distinció en la categoria d'ajuntaments d'entre 10.000 i 100.000 habitants

Benidorm rep el premi de la Setmana Espanyola de la Mobilitat pel seu projecte 'Ciutat Amable: Conscienciació 10, 20 i 30'

27 setembre 2021
Benidorm recibe el premio de la Semana Española de la Movilidad por su proyecto ‘Ciudad Amable: Concienciación 10, 20 y 30’

L'Ajuntament de Benidorm ha sigut distingit amb el premi de la Setmana Espanyola de la Mobilitat que entreguen conjuntament el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i el de Transició Ecològica i Repte Demogràfic per als ajuntaments espanyols entre 10.000 i 100.000 habitants.

El jurat va distingir el projecte de Benidorm 'Ciutat Amable: Conscienciació 10, 20 i 30', la qual cosa permetrà que la localitat reba un diploma oficial acreditatiu del premi i tindrà el dret a utilitzar de manera indefinida el logotip dels premis en el qual figura la categoria i el premi rebut, així com l'any del guardó.

Estos premis recollien distincions en tres categories diferents. D'una banda, per a ajuntaments, d'altra banda per a organitzacions, institucions i empreses i, finalment, per a professionals de mitjans de comunicació.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha assenyalat sobre este tema que este guardó és "un reconeixement més a totes les polítiques en favor de la mobilitat urbana sostenible que estem escometent des de l'any 2015 i que estan alineades amb els ODS i l'Agenda 2030, la qual cosa ens permet accedir en bona posició a les convocatòries que es fan des del govern central amb càrrec als fons europeus".

L'alcalde s'ha mostrat "molt satisfet" pel premi rebut al projecte per a conscienciar de la velocitat en trams urbans a 10, 20 i 30 km/h i ha subratllat que "a la ciutat s'ha buscat una alternativa, que ha sigut la prevalença del vianant sobre la resta de vehicles".

En eixe punt, Pérez ha citat trams com el que de l'avinguda del Mediterrani entre l'avinguda Europa i la plaça de la Hispanitat, o els passejos marítims, "en els quals poden conviure les persones, vehicles que no són a motor i, en últim terme, el transport públic i la mobilitat particular en vehicles".

L'obtenció del reconeixement ha suposat, ha insistit l'alcalde, "reforçar la posició de lideratge de Benidorm i d'un treball ben fet que ens està permetent arribar a molts recursos econòmics que altres administracions locals tenen tancats per no haver desenvolupat projectes tan ambiciosos com el que Benidorm executa".

En la seua candidatura, Benidorm va detallar tots els aspectes legals, tècnics, administratius i econòmics que s'han desenvolupat per a dur a terme este projecte global. Igualment va realitzar una valoració de l'èxit social de les mesures adoptades, els estudis i anàlisis elaborades.

Entre els requisits també es trobava explicar si les mesures presentades disposen d'indicadors que permeten mesurar la seua evolució en el temps així com indicar si es disposava de d'algun Pla de Mobilitat d'acord amb el qual s'han dut a terme les mesures presentades.

Per a aconseguir el premi Benidorm també va reivindicar els aspectes innovadors introduïts, les noves tecnologies emprades i els processos de digitalització implementats.

Un altre dels aspectes importants en la valoració del jurat ha sigut el foment de la mobilitat sostenible durant la pandèmia i com s'ha contribuït a aqueixa millora.

Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 1
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 2
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 3
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 4
Audio file