EL TEMPS A BENIDORM ARA

18

10:24 AM

HORA BENIDORM

26ºC

Intervals de núvols

E 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

25%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

A més del pas a la tecnologia led, cada fanal comptarà amb un sistema per a regular la intensitat de llum en funció de les necessitats

Benidorm renovarà l'enllumenat dels Tolls dins del projecte d'Eficiència Energètica, que està cofinançat amb fons europeus

02 desembre 2021
Renovación alumbrado Els Tolls con subvención IDAE

L'Ajuntament de Benidorm inclourà dins de la primera fase del projecte d'Eficiència Energètica la renovació de bona part de l'enllumenat del barri dels Tolls per a millorar la il·luminació i el seu rendiment. Així ho han anunciat els regidors de Participació Ciutadana i Obres, Ana Pellicer i José Ramón González de Zárate, durant una visita al barri emmarcada en la campanya 'A peu de carrer'.

En la visita van estar acompanyats pels vicepresidents del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario; veïns de la zona dels Tolls, i tècnics municipals encarregats del projecte.

Un projecte que és finançat amb fons europeus a través de l'IDAE (Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia), que ja ha començat a executar-se en la zona del Calvari, que arribarà a tots els barris de la ciutat i amb el qual s'aconseguirà un estalvi energètic de fins al 79%.

Durant la visita González de Zárate ha explicat com serà la nova il·luminació de la zona, que comptarà amb lluminàries amb telegestió per a canviar la intensitat i potència de les llums. Els dos edils van recaptar les aportacions dels veïns sobre "les zones que precisen major il·luminació".

El regidor d'Obres va precisar així mateix que "tot el cablejat serà nou", a més de mostrar la seua disposició "absoluta" al fet que els veïns puguen expressar totes les seues demandes en matèria d'il·luminació "perquè són els qui millor coneixen el lloc".

Els fanals de 4 metres d'altura estaran dotades de tecnologia 'led' amb les quals s'aconseguirà més lluminositat".

Pellicer ha indicat que en les pròximes setmanes la campanya 'A peu de carrer' es continuarà desenvolupant també a les vesprades per a continuar explicant 'in situ' als veïns les intervencions que es realitzaran dins del projecte en els diferents barris. Així, dijous que ve 9 de desembre, la visita es realitzarà a la Colònia Madrid. El punt de trobada d'esta visita oberta serà a les 19.00 hores al parc infantil del passeig de la Castellana.

Detalls del projecte
El projecte global d'Eficiència Energètica, per al subministrament i instal·lació de lluminàries led i la seua regulació i control, suposa una inversió de 6.014.578,57 euros, dels quals una mica més de 2 milions es destinaran a esta primera fase, adjudicada a SICE. Una inversió que es finança al 50% per l'Ajuntament i per l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia (IDAE), que ha concedit a Benidorm una subvenció per al desenvolupament del projecte de 3.007.289,28 euros procedents de fons europeus.

El projecte preveu actuar en 7.808 punts de llum dels 14.343 que hi ha en el municipi, el 54,44% de l'enllumenat municipal, i arribar a tots els barris.

Al llarg del projecte s'actuarà en la primera línia de Llevant i Ponent, en l'Eixample de Llevant, Colònia Madrid, Barri antic, zona Centre, Calvari, La Cala, Els Tolls, Racó de l'Oix, els principals accessos a la ciutat, Salt de l'Aigua, Alfredo Corral, entorn de Via Parc, Finca Barrina, Mercasa, Ciutat Esportiva Guillermo Amor i Parc de l'Aigüera, entre altres.