EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

04:57 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les platges de la ciutat estan auditades de manera constant i complixen amb les certificacions de qualitat més exigents

Benidorm renova la Bandera Blava en Llevant i Mal Pas i al·legarà la decisió sobre Ponent

11 maig 2022
Benidorm renueva la Bandera Azul en Levante y Mal Pas y alegará la decisión sobre Poniente

Un valor puntual en un paràmetre de l'any 2021 priva a Ponent del distintiu.

Benidorm ha renovat hui el distintiu Bandera Blava per a les platges de Llevant i Malament Pas, que certifica l'excel·lència de les mateixes i que concedix anualment la Federació Europea d'Educació Ambiental (FEE). Després de conéixer la decisió de l'organisme, l'Ajuntament ha avançat que al·legarà contra la decisió de privar del distintiu a la platja de Ponent, que s'ha adoptat sobre la base del resultat d'una única analítica realitzada a mitjan juny de 2021 en un punt de la platja i que afecta el còmput de la resta de les obtingudes.

La regidora de l'àrea, Mónica Gómez, ha explicat que "les mostres i analítiques fetes pel Laboratori Municipal en eixes dates certifiquen que el resultat assolit per la FEE en una de les dos zones analitzades és puntual i aïllat, i en conseqüència no determinen la qualitat i excel·lència de l'aigua i l'arena de la platja". Gómez ha insistit que "les platges de Benidorm estan auditades de manera constant per diferents organismes i complixen amb les certificacions de qualitat més exigents".

Així, ha recordat que des de fa més d'una dècada les platges de Llevant, Malament Pas i Ponent compten amb la certificació Q de Qualitat (ISO 13009). A més, des de 2003 tenen l'ISO 9001 i 1400, i des de 2010 complixen també amb el Reglament EMAS, relatiu a la participació voluntària d'organitzacions en un sistema comunitari de gestió i auditoria mediambiental. També les tres platges estan reconegudes amb el distintiu de qualitat SICTED i l'any passat van obtindre a més el segell 'Safety Beach'.

L'edil ha aclarit que "la resta de paràmetres de la platja de Ponent, com l'accessibilitat o els servicis que es presten, són excel·lents, igual que en les altres dos platges". D'aquí ve que la decisió adoptada per la FEE "siga injusta, més encara si tenim en compte que les de Benidorm són platges accessibles al llarg de tot l'any i les úniques amb dispositius de neteja i salvament durant els dotze mesos de l'any". En este sentit, els punts de platges accessibles de Llevant i Parc d'Elx posseïxen el distintiu d'Accessibilitat Universal d'acord amb les normes UNE-170000-1 i 170000-2.

Gómez ha assenyalat que "si alguna cosa caracteritza també a la gestió de les nostres platges és la millora constant, sumant periòdicament nous servicis per a millorar l'experiència de les persones usuàries i garantir que continuen sent les millors platges urbanes del món i un referent per a la resta de municipis".

La regidora ha avançat que "des del departament de Platges i el Laboratori Municipal s'han emés informes que certifiquen la qualitat de tots els paràmetres analitzables per a la concessió de la Bandera Blava i que seran remesos a l'organisme competent a manera d'al·legació enfront de la decisió de no renovar el distintiu per a la platja de Ponent". Gómez ha matisat que "no s'ha pogut realitzar amb anterioritat esta al·legació perquè no hem sigut informats prèviament de la decisió adoptada per la FEE".

En una Junta de Portaveus s'ha traslladat esta informació als grups de la Corporació, que "han mostrat el seu suport en este assumpte, sabedors de la qualitat de les nostres platges i dels estrictes controls a les quals estan sotmeses durant tot l'any".

Audios relacionados
Corte voz 1 - Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 - Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 - Mónica Gómez
Audio file