EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

06:05 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La plaça de Sant Jaume acull l'acte central de 697 aniversari del naixement de Benidorm en el qual va actuar de mantenidor Antonio García Alonso

Benidorm reivindica les seues arrels amb la representació de l'atorgament de la Carta Pobla

08 maig 2022
El Grup Carta de Poblament en plena representación.
El Grup Carta de Poblament en plena representación.

La plaça de Sant Jaume va acollir anit la representació de la Carta de Poblament, rememorant aquell 8 de maig de 1325 en què l'almirall Bernat de Sarrià va entregar als repobladors de la zona el document fundacional de Benidorm.

El Grup Carta de Poblament va tornar a escenificar aquell moment, el 697 aniversari del naixement del poble de Benidorm, davant la presència de centenars de veïns i curiosos que satisfeien la plaça en un acte que va organitzar l'entitat amb la col·laboració de l'Ajuntament i de la Associació de Penyes 'Verge del Sofratge'.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i els regidors de Festes i Cultura, Jesús Carrobles i Jaime Jesús Pérez, van encapçalar la representació institucional al costat de representants dels tres grups de la Corporació i el diputat provincial, José Ramón González de Zárate. També eren presents les reines de les Festes Major i Infantil, Aila Merenciano i Chloe D'Hebroodt i els presidents de la Comissió de Festes Majors Patronals i de l'Associació de Penyes, José Vicente Fuster i Adrián Romero.

Després de la representació de la peça teatral, el mantenidor de l'acte, el professor Antonio García Alonso, exdirector de l'IES Pere Maria Orts i Bosch, es va dirigir als presents amb un discurs que va reivindicar les aportacions al món de l'ensenyament, precisament d'Orts i Bosch.

García Alonso, en la seua dissertació, va recordar l'important paper del professorat en la labor de formar a la joventut; en el trajecte "de la foscor de la ignorància a la llum del coneixement".

Després de les paraules del mantenidor, va haver-hi intercanvi d'insígnies entre els presidents de la Comissió i de l'Associació de Penyes i, a continuació, Adrián Romero es va dirigir breument als assistents per a agrair l'esforç realitzat pel Grup Carta de Poblament per la preservació de les arrels històriques de la ciutat, especialment de la seua presidenta, Mari Luz Navarro, a qui va entregar un ram de flors. Romero, així mateix, es va felicitar per tornar a veure "els carrers plens amb els colors de les bruses dels penyistes" i la tornada a la normalitat després de la pandèmia.

Toni Pérez va protagonitzar l'última intervenció de la nit en la qual va reiterar l'agraïment als components del Grup Carta de Poblament els seus "trenta anys acostant la història de tot un poble" i va abundar en què és a partir del "fet fundacional", corroborat per la Carta Pobla, que "Benidorm és el que és hui dia".

L'alcalde va incidir en les paraules de García Alonso i es va mostrar "content" que l'educació pública comptara amb gent com ell. Va abundar Pérez en la seua trajectòria professional en el món de l'educació i va valorar els seus inicis "des d'un vessant sindicalista reivindicant la formació per als treballadors". Finalment, el primer edil va destacar que tot això siga reivindicat l'any del centenari de Pere Maria Orts i Bosch.