EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

19:13 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Poc núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El Pla MOBELE, anticipat coincidint amb la Setmana de l'Europea de la Mobilitat, proposa la creació de nous punts de recàrrega

Benidorm redacta el seu Pla de Mobilitat Elèctrica, amb el qual impulsarà els punts de recàrrega per a vehicles

20 setembre 2022
MOVELE
  • En quatre anys s'ha passat de 1,76 càrregues d'una hora al dia a 44.
  • En 2022 es comptabilitzen ja prop de 1.200 usuaris diferents, el 80% vehicles no empadronats a Benidorm.

L'Ajuntament de Benidorm ha redactat un Pla MOBELE (de Mobilitat Elèctrica) amb el qual "s'impulsarà la instal·lació de nous punts de recàrrega per a vehicles, ampliant considerablement l'actual xarxa municipal". Així ho ha avançat hui l'alcalde, Toni Pérez, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat durant la visita al nou punt de recàrrega municipal instal·lat en l'avinguda Severo Ochoa.

El Pla MOBELE, que ha presentat hui l'enginyer en cap Vicente Mayor i que pròximament es durà a ple, s'ha elaborat en l'àmbit de les obligacions contractuals de l'empresa adjudicatària del mobiliari urbà Exterior Plus, i ha comptat amb la col·laboració de l'empresa distribuïdora d'energia elèctrica I-DE Xarxes Elèctriques Intel·ligents. En síntesi, el document proposa "implantar almenys 278 pals en 68 punts de la ciutat".

L'alcalde ha ressaltat que "es tracta d'un objectiu totalment realista", ja que en la distribució i proposta d'implantació "hem sigut absolutament coherents, incloent-hi únicament aquells emplaçaments en els quals sabem que hi ha suficiència energètica, així com la inversió necessària per a això".

A més dels emplaçaments, el Pla MOBELE recull les característiques tècniques de cadascun dels punts de recàrrega, donant-se prioritat als de "càrrega ràpida" que són "els més utilitzats pels usuaris", segons les dades d'ús dels quals disposa l'Ajuntament. Unes dades que certifiquen, ha destacat Toni Pérez, "l'enorme increment exponencial d'utilització de la xarxa de punts de recàrrega gratuïts municipals, composta en aquests moments per nou punts, part d'ells de càrrega ràpida".

Així, s'ha passat de les 1,76 càrregues d'una hora al dia en 2018 a les 44,59 càrregues d'una hora al dia en 2022. Enguany, a més, s'han registrat 1.166 usuaris, dels quals "el 80% corresponen a vehicles que no estan empadronats a Benidorm". "El fet que huit de cada deu vehicles que usen el servici de recàrrega siguen de visitants mostren també la projecció turística de la ciutat sostenible", ha agregat.

Toni Pérez ha recordat que "en paral·lel a la implantació de nous punts de recàrrega, els costos energètics de la qual assumix en estos moments l'Ajuntament, es busca afavorir l'ús de vehicles elèctrics o híbrids bonificant el 75% de l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica". A més, "tant el mateix Ajuntament com les concessionàries municipals van incorporant progressivament a les seues flotes vehicles elèctrics o de biogàs".