EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

07:19 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde proposa un PERTE específic per a l'activitat turística finançat parcialment amb fons Next Generation

Benidorm reclama un pla per a la recuperació del turisme amb 15.000 milions en tres anys i centrat en les destinacions pioneres

20 gener 2022
Mesa AMT Next Generation

Qualifica de "clarament" insuficients els 3.400 milions per a reconvertir el sector turístic plantejats pel Govern d'Espanya

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha reclamat hui que s'impulse un Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (*PERTE) específic per al turisme amb una dotació de 15.000 milions d'euros en els tres primers anys. Toni Pérez, ha proposat este PERTE, que sí que s'ha elaborat per a sectors com el de l'automòbil, en el transcurs d'una taula de debat en Fitur Tech Destinacions en la qual han participat els alcaldes dels municipis que conformen l'Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT) i que s'ha centrat en els fons Next Generation.

L'alcalde de Benidorm ha aprofundit en què este pla específic hauria de comptar també amb fons europeus i enfocar-se a "la renovació integral i competitiva de destins pioners del litoral"; és a dir, "els enclavaments que presenten majors reptes competitius i necessitat de transformació estructural".

Durant la seua intervenció, Toni Pérez ha recordat que, tal com ha concretat el Govern d'Espanya, "per a la seua reconversió, el sector turístic sol rebrà inversions dels Next Generation per un import de 3.400 milions d'euros durant el període 2021-2023"; una quantia "clarament insuficientment". Referent a això, ha aclarit que "estos 3.400 milions són una xifra important, però no poden, per si sols, reconvertir el sector turístic espanyol", ja que esta tasca precisaria "com a mínim, d'uns 20.000 milions al llarg d'un període d'entre 5 i 10 anys".

L'alcalde ha incidit en què els Next Generation "poden ser molt útils per a iniciar el camí i desenvolupar alguns 'facilitadors' que ajuden a modernitzar els models de negoci i implementar nous models de lideratge, governança, planificació i finançament" per a "recuperar la competitivitat turística". No obstant això, estos fons europeus han de completar-se amb un PERTE, en sintonia amb l'expressat per veus autoritzades del mateix sector turístic.

Així mateix, ha defensat que dins del repartiment dels fons Next Generation reservats al turisme caldria "centrar-se en les destinacions que despleguen projectes amb vertadera capacitat per a transformar la seua oferta". A més, ha agregat que caldria "posar el focus en els grans destins de sol i platja, que són els que presenten majors dificultats estructurals i reptes pendents de fons des de fa dècades".

En este punt, i com ja anunciara la setmana passada, ha traslladat que Benidorm "continuarà lluitant per obtindre fons europeus", participant de la pròxima convocatòria extraordinària de Plans de Sostenibilitat amb el seu projecte 'Benidorm Vision 360', que va passar el tall tècnic del Govern d'Espanya en l'anterior convocatòria, però que va quedar sense fons.

Next Generation: oportunitat i risc

Toni Pérez ha insistit que els Next Generation suposen "una gran oportunitat", això no obstant, també "un risc si no s'aprofiten i gestionen adequadament". L'alcalde ha advocat per "la transparència, honestedat i responsabilitat en la gestió d'estos fons", aplicant "els mecanismes de control necessaris" i evitant "la politització" d'estos. Així mateix, ha lamentat que el Govern d'Espanya "no haja desenvolupat els mecanismes adequats" per "viabilitzar la participació del sector privat, societat civil, comunitats autònomes i ajuntaments en el disseny del pla de recuperació" anunciat.