EL TEMPS A BENIDORM ARA

27

21:11 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Poc núvol

N 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

A més d'aigualejos i desinfeccions, inclou la retirada d'estris i possibles abocaments, especialment en el nou parc del Moralet

Benidorm realitza una campanya extraordinària de neteja este mes que arribarà a tots els barris i pàrquings dissuasoris

05 setembre 2022
Benidorm realiza una campaña extraordinaria de limpieza este mes que llegará a todos los barrios y parkings disuasorios

L'aigua de la piscina del Palau s'ha reutilitzat per a l'aigualeig i neteja de carrers durant deu dies.

L'Ajuntament de Benidorm, a través de l'empresa concessionària Foment de Construccions i Contractes (FCC), realitzarà durant este mes una campanya extraordinària de neteja que arribarà a tots els barris i aparcaments dissuasius de la ciutat. L'edil de Neteja Viària, José Ramón González de Zárate, ha explicat que "el de 2022 ha sigut un estiu de màxima ocupació turística, en el qual, justament per aqueixa massificació, les labors de manteniment han sigut més complexes, malgrat l'important dispositiu especial de reforç que ha operat durant tota la temporada estival, amb 51 operaris 'extra', més furgonetes, més hidronetejadores i més cisternes de reg i aigualeig".

Durant l'estiu "s'ha intensificat la neteja als punts més transitats, i encara que s'ha actuat en tota la ciutat no ha sigut possible fer-ho en tots els racons amb la mateixa profunditat i exhaustivitat que en altres moments de l'any. D'ací ve que ara que l'ocupació i el volum de gent ha descendit, puguem destinar més mitjans a esta campanya extraordinària i arribar a tots els punts del terme municipal, incloses les zones verdes perifèriques".

Segons ha detallat De Zárate, "en els barris es realitzaran aigualejos amb tres cisternes diàriament, dos en horari de nit i un tercer diürn". A més, "s'actuarà amb hidronetejadores, en torns 'extra' de matí i vesprada, en labors de desinfecció i aigualeig en tots els parcs i espai bio saludables d'estos". També hi haurà servicis extraordinaris en els pàrquings dissuasoris –que "han tingut durant l'estiu i continuen tenint un ús intensiu"– i en les zones verdes i rurals, "procedint a la retirada de possibles utensilis i possibles abocaments, fent molt recalcament al voltant del nou parc del Moralet".

L'edil ha especificat que "calculem que en trenta dies, esta actuació haurà aconseguit totes les zones", i ha incidit que "els resultats d'este esforçsol es pot mantindre en el temps amb la col·laboració de tots". "Conservar els nostres carrers nets i lliures d'olors és una tasca en la qual hem d'implicar-nos tots: Ajuntament, empresa concessionària i ciutadania. Només amb la col·laboració de les tres parts podem assolir que el resultat d'esta operació extraordinària de neteja perdure i es puga consolidar en el dia a dia", ha aprofundit.

En este sentit, De Zárate ha demanat als propietaris de mascotes que "col·laboren al màxim recollint els excrements dels seus animals i que també, en la mesura que siga possible, facen el propi amb l'orina"; i ha recordat als veïns que "l'horari per a depositar les bosses de fem en els contenidors situats al carrer és de 21.00 a 23.00 hores".

Així mateix, ha apuntat que "els ciutadans que tinguen estris en els seus domicilis poden cridar a FCC, al telèfon 965 855 116, per a concertar una cita per a la seua recollida".

Reutilització aigua de la piscina del Palau per a l'aigualeig

També en relació amb les tasques de neteja de la ciutat, el regidor ha traslladat que "un any més, hem reutilitzat l'aigua dels gots de la piscina del Palau d'Esports l'Illa per a aigualejar els nostres carrers durant aproximadament deu dies". De Zárate ha recordat "cada any quan a la fi del mes d'agost es procedix al buidatge de la piscina per a realitzar labors de manteniment, fem esta mateixa operació de recollida i reutilització d'esta aigua, garantint així el màxim aprofitament". En total, entre tots dos vasos de la piscina sumen més de 400.000 litres d'aigua.

L'edil ha avançat que "com en ocasions anteriors, demanem a les comunitats de propietaris que vagen a buidar les seues piscines després de l'estiu per qüestions de filtracions, manteniment, etcètera, que en lloc d'abocar-la al clavegueram el comuniquen a l'Ajuntament o a FCC per a així poder captar aqueixa aigua i poder reutilitzar-la també per a l'aigualeig".

 

Audios relacionados
Corte voz 1 - González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 - González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 - González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 - González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 - González de Zárate
Audio file