EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

04:51 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Esta mesura busca "revitalitzar" i "dinamitzar" el mercat i l'activitat no podrà coincidir amb la dels llocs operatius

Benidorm porta a ple la licitació per a destinar a supermercat la part en desús del Mercat

21 juny 2021
Mercado municipal de Benidorm.
Mercado municipal de Benidorm.

L'adjudicatari haurà de millorar la climatització i il·luminació d'aqueixa zona, els lavabos de la planta baixa i tota la cartelleria

L'equip de govern de Benidorm portarà al pròxim ple la licitació per a reconvertir i destinar a l'activitat de supermercat la part del Mercat Municipal que està en desús. Els regidors de Contractació i Comerç, Aida García Mayor i Lorenzo Martínez, han explicat que esta mesura busca revitalitzar una ala del Mercat, que fins hui ha estat quasi sempre buida, creant una moderna zona de venda que servisca a més com a complement als llocs que hi ha en funcionament, dinamitzant al seu torn este espai municipal i incrementant el flux de clients".

L'objectiu, han recalcat, és que "el Mercat es convertisca en un vertader centre neuràlgic en el qual totes dos activitats, llocs tradicionals i supermercat, convisquen i es complementen". Per això, "en els plecs de condicions que regiran la licitació i que es votaran en ple el 28 de juny s'establix clarament que l'activitat de supermercat a desenvolupar en esta zona de venda no pot coincidir amb els llocs del Mercat que hi ha operatius".

L'edil de Contractació ha explicat que "esta licitació aconseguix a un lot de 10 llocs, set dels quals estan desocupats. Dels tres restants, dos tancaran per jubilació en pròximes dates, mentre que el tercer ha demanat traslladar-se a una altra ubicació dins de les mateixes instal·lacions, la qual cosa permetrà incloure en un sol lot tots els llocs del tram final del Mercat".

El licitador que es quede amb esta zona de venda haurà d'abonar a l'Ajuntament "837.290,65 euros més IVA pels set llocs actualment desocupats i adquirir la concessió dels tres llocs ocupats". Amb eixe preu es cobrix tot el termini de concessió, vigent fins al 30 de juny de 2055.

García Mayor ha assenyalat que "per a participar en este concurs obert serà necessari acreditar un volum de negoci mínim anual igual o superior a 1,2 milions d'euros, i gestionar almenys tres supermercats de similar o superior entitat" al que es proposa en el Mercat. Una vegada aprovats els plecs i publicada la licitació en la Plataforma de Contractació de l'Estat, les empreses interessades disposaran d'un termini de quinze dies per a presentar les seues ofertes.

El regidor de Comerç ha incidit en què "fins hui els constants intents de l'Ajuntament perquè els llocs sense activitat del Mercat es pogueren en marxa, generant-se economia i ocupació, no han fructificat i d'aquí ve que ara es plantege esta nova alternativa amb les mires posades a aconseguir aqueixos objectius".

Martínez ha recalcat que "esta licitació també comportarà importants millores en les instal·lacions del Mercat, ja que l'adjudicatari haurà de realitzar una sèrie de millores". Segons ha precisat l'edil, "part d'estes millores se centren en la nova zona de venda, però altres aconseguixen al conjunt de l'edifici".

Així, entre altres millores, haurà de renovar els lavabos de la planta baixa i la climatització i il·luminació de la nova zona de venda, instal·lar un nou ascensor per a este punt, reformar l'habitació de comptadors, pintar i adequar la zona de la dàrsena de càrrega i descàrrega del Mercat, renovar estèticament la rampa mecànica que connecta la planta baixa amb el soterrani així com la cartelleria exterior de tot l'edifici per a donar-li al mateix més protagonisme i singularitat.

Audios relacionados
Corte de voz de la Concejal de Contratación Aida García Mayor #1
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de la concejal de Contratación Aida Garcí Mayor #2
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz del concejal de Comercio Lorenzo Martínez
Audio file