EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

10:20 AM

HORA BENIDORM

14ºC

Cel clar

E 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El govern local treballa en esta mesura, que arribarà a totes les empreses del sector amb independència del nombre de treballadors

Benidorm planteja ajudes al teixit de l'allotjament local de fins al 50% de l'IBI

15 febrer 2021
Benidorm planteja ajudes al teixit de l'allotjament local de fins al 50% de l'IBI...

Dins de les mesures de suport al teixit productiu local enfront dels efectes econòmics de la Covid-19, l'Ajuntament de Benidorm planteja una línia d'ajudes al sector de l'allotjament de la ciutat i que aconseguirà "fins al 50% de l'IBI satisfet en 2020". Així ho ha comunicat hui l'alcalde, Toni Pérez, als grups de la Corporació en una junta de portaveus, en la qual ha informat que el govern local, amb l'assessorament de l'Àrea Econòmica, treballa ja en esta mesura, que es concretarà en les pròximes setmanes.

Toni Pérez ha explicat que "estes ajudes estan dirigides a injectar economia a tot el teixit de l'allotjament local; això és, hotels, càmpings, pensions, hostals i empreses gestores d'apartaments turístics, amb independència del nombre de treballadors". Amb esta mesura, ha aprofundit, "l'Ajuntament de Benidorm atén un sector clau per a l'economia local, que realitza una important aportació al PIB de la Comunitat Valenciana, i que en gran manera ha quedat exclòs de les Ajudes Parèntesis de la Generalitat, en estar limitada estes prestacions a empreses de menys de 10 treballadors".

L'alcalde ha incidit en què "volem cobrir aqueix buit" i "fer costat a un sector que en estos moments està patint de ple les conseqüències d'esta pandèmia, i que històricament ha sigut i és generador d'ocupació i de riquesa". Toni Pérez ha apuntat que la important repercussió del sector en matèria d'ocupació s'ha evidenciat en conéixer "la ingent quantitat de persones que vinculades al sector de l'allotjament local estan desgraciadament en un ERTO i les moltes que per la seua condició de fixos discontinus estan també patint esta crisi".

Ajudes Parèntesi i Ajudes a Família

Sobre les denominades Ajudes Parèntesis, a les quals l'Ajuntament contribuirà amb prop de 790.000 euros, l'alcalde ha avançat que "s'estan ultimant les bases que regiran esta convocatòria, l'esborrany de la qual es posarà esta mateixa setmana a la disposició dels grups de la Corporació, igual que ja vam fer amb les bases de les Ajudes a Família".

Sobre estes últimes, Toni Pérez ha informat que "des de dissabte passat, quan es va obrir el termini de sol·licitud de les ajudes, s'han comptabilitzat 264 registres a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament, així com 466 peticions de cita prèvia per a la tramitació presencial". L'alcalde ha remarcat que "s'ha disposat un dispositiu especial per a atendre sota cita prèvia als qui requerisquen eixa atenció presencial, destinant més recursos humans i ampliant l'horari d'obertura de les extensions administratives i del Registre General de l'Ajuntament per a poder atendre diàriament fins a 210 persones". L'horari presencial de tramitació és de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 hores i de 17.30 a 19.30 hores, i la cita prèvia pot sol·licitar-se en la web municipal www.benidorm.org.

A més, per a dubtes i incidències s'ha habilitat el correu electrònic ayudasfamilias2021@benidorm.org, així com el telèfon gratuït de la #XAC: el 900701322.