EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

09:03 AM

HORA BENIDORM

20ºC

Poc núvol

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'actuació està valorada en prop de 700.000 euros i preveu la millora de totes les infraestructures hidràuliques

Benidorm licita la renovació de l'avinguda de Roma, que guanya en accessibilitat i espai per als vianants

01 febrer 2021
Benidorm licita la renovació de l'avinguda de Roma, que guanya en accessibilitat i espai per als vianants...

L'Ajuntament de Benidorm ha licitat l'obra de 'Renovació d'infraestructures d'aigua potable i sanejament en l'avinguda de Roma', que a més de la millora de tota la xarxa hidràulica inclou també l'adequació de l'escena urbana, calçades i voreres, guanyant en accessibilitat i espai per als vianants. El regidor d'Obres i Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, ha informat que "este projecte, valorat en prop de 700.000 euros, preveu actuar en tota l'extensió de l'avinguda i es finança amb càrrec al Fons de Renovació 2020-2027 del contracte de l'aigua".

De Zárate ha assenyalat que "amb esta actuació en l'avinguda de Roma, avancem en la renovació, actualització i millora de l'escena urbana i infraestructures de la part alta del Racó de l'Oix, un dels compromisos que el govern local ha adoptat amb veïns i teixit productiu d'este barri, de marcat caràcter residencial i turístic". L'edil ha recordat que "és en este moment, i després d'haver resolt els històrics problemes d'inundacions amb la remodelació de l'avinguda de l'Ametlla de Mar, quan podem començar a actuar en la zona alta del Racó de l'Oix, on ja hem actuat als carrers Londres i París".

El responsable d'Obres ha explicat que "el projecte aprovat contempla renovar totes les infraestructures hidràuliques, actuant sobre les xarxes d'aigua potable, residuals i pluvials, i millorant també de manera significativa l'estètica, la il·luminació i, sobretot, l'accessibilitat".

En el pla hidràulic, es preveu l'actualització de la xarxa d'aigua potable, i la construcció d'un nou col·lector d'aigües residuals i un altre de pluvials, la qual cosa permetrà la captació progressiva de les pluges evitant la seua acumulació als carrers de la part baixa. De Zárate ha assenyalat que "la inversió i actuació en el subsol és clau per a la millora del proveïment d'aigua potable i clavegueram de tot l'entorn".

Ja en superfície, l'edil ha detallat que "en el disseny de l'avinguda renovada s'ha tingut molt en compte al vianant, incrementant de manera significativa la grandària de les voreres que, en funció del tram, tindran una amplària mínima de 2,25 metres". De Zárate, ha destacat que "a més d'ampliar la superfície per als vianants, es generarà una zona verda que discorrerà en paral·lel a la vorera sud de l'avinguda, millorant l'estètica i el confort de l'avinguda". Esta zona enjardinada "queda preparada per al dia de demà acollir una rampa mecànica per a millorar encara més l'accessibilitat a la part alta del Racó de l'Oix des de l'Ametlla de Mar".

A més, es completa el pas a la tecnologia led en tota la xarxa de l'enllumenat públic i es renovarà la calçada.

Segons ha apuntat l'edil, les millores incloses en el contracte aconseguixen a més a carrers limítrofs com París, Estocolm o Londres –on s'ha inclòs un nou col·lector–. A més, ha avançat que es treballa ja en els projectes de renovació de les avingudes Estocolm i Montecarlo, amb l'objectiu de poder abordar estes actuacions l'any vinent i "completar així la millora de tota esta zona".

El termini per a la presentació d'ofertes finalitza el pròxim 8 de febrer.