EL TEMPS A BENIDORM ARA

11

17:47 PM

HORA BENIDORM

18ºC

Poc núvol

S 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La setmana vinent es produirà l'obertura de sobres xifrats i s'adjudicarà el servici per una dècada

Benidorm licita de forma totalment electrònica el servici integral de mobiliari urbà

13 agost 2020
Benidorm licita de forma totalmente electrónica el servicio integral de mobiliario urbano

El valor avaluat del contracte és de 9 milions i l'Ajuntament rebrà un cànon mínim de 150.000 euros anuals

L'Ajuntament de Benidorm està ja tramitant el contracte del servici integral de mobiliari públic, "el primer que es licita totalment de manera electrònica", segons ha indicat la regidora de Contractació, Aida García Mayor. L'edil ha explicat que "esta fórmula electrònica suposa la supressió de la documentació en paper, el volum del qual sol ser molt important en els expedients de contractació d'envergadura com el de mobiliari urbà, que té un valor estimat de 9 milions d'euros i una durada de deu anys".

Segons ha detallat García Mayor, "en els processos de licitació electrònica els sobres xifrats substituïx als habituals sobres físics en els quals les empreses presenten la seua oferta per a optar al contracte". Uns sobres, ha precisat, que "s'obriran la setmana vinent".

Amb este nou contracte d'instal·lació, manteniment i explotació comercial del mobiliari urbà, els plecs del qual es van aprovar en ple a la fi de juny, "impulsarem la instal·lació i manteniment d'elements tecnològics" que permetran a la ciutat complir amb el recollit en el Pla Director de la Destinació Turística Intel·ligent (DTI), en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), i en el Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES); així com avançar en la implantació del projecte 'Benidorm, Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible'.

García Mayor ha recordat que "es tracta d'un contracte molt ambiciós", "elaborat pels tècnics municipals" i que suposarà "un salt de qualitat molt important per a Benidorm quant a noves tecnologies i en termes d'imatge i modernització".

El contracte es licitarà per un període de deu anys i preveu una inversió d'almenys 1,5 milions d'euros, que l'empresa adjudicatària haurà de materialitzar esta inversió durant el primer any de concessió. A més, anualment l'Ajuntament percebrà un cànon fix d'almenys 150.000 euros, i un import anual destinat a inversions per l'explotació d'elements comercials a partir de 131.000 euros.

Al marge de la instal·lació, conservació i manteniment del mobiliari actual –entre el qual s'inclou la retolació de carrers, marquesines o opis-, el nou contracte recull també l'explotació, gestió de continguts i conservació d'elements singulars ja implantats o en procés d'implantació de marcat caràcter tecnològic com el 'tecnopilar' previst en l'avinguda del Mediterrani, les 'tecnoparades', tòtems digitals, sensors ambientals, estacions meteorològiques, punts d'accés Wifi, punts de recàrrega de vehicles i telescopis.