EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

16:49 PM

HORA BENIDORM

28ºC

Cel clar

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

S'ha demanat la inclusió en el Pla Planifica de la Diputació d'Alacant

Benidorm implantarà una zona per als vianants de baixes emissions en l'avinguda de l'Armada Espanyola

13 agost 2020
Benidorm implantará una zona peatonal de bajas emisiones en la Avenida de la Armada Española

La plataforma única implicarà també l'adequació de col·lectors i la instal·lació de sensors i monitors ambientals

En la línia de treball de l'Ajuntament de Benidorm en els últims anys es continua apostant per la implantació de la conversió en zona de vianants de vials, incrementant les zones de mobilitat per als vianants. En este sentit, destacar les recents actuacions als carrers Tomás Ortuño, doctor Pérez Llorca i Sant Pere.

L'alcalde, Toni Pérez, ha assenyalat que amb esta actuació Benidorm seguix esta línia de treball i s'escomet l'actuació de l'avinguda de l'Armada Espanyola, paral·lela al traçat de la Platja i passeig de Ponent, "buscant potenciar l'ús per als vianants i l'ocupació en desplaçaments de mitjans tous de mobilitat (bicicletes i vehicles de mobilitat personal) així com transport públic, relegant l'ús dels vehicles privats i de combustió" que es desplacen als aparcaments dissuasius com el de l'avinguda de Xixo. El control sobre estos últims "es gestionarà mitjançant un sistema de reconeixement de matrícules –i base de dades– abans d'accés a esta zona".

L'alcalde va destacar que per a donar suport a l'actuació i seguint els criteris d'accessibilitat universal que està aplicant l'Ajuntament de Benidorm "es potencia la mobilitat per als vianants i la transversalitat del vial", amb la qual cosa "es procedirà a implantar plataforma única, amb preferència per als vianants amb l'objectiu de minimitzar les emissions de CO₂ de l'avinguda de l'Armada Espanyola".

Entre els elements de dotació en l'avinguda, va assenyalar Pérez, "es contempla la instal·lació de comptadors de bicicletes per als carrils bici, aparcaments intel·ligents de bicicletes, sistemes de monitoratge ambiental, sistemes d'informació al transport públic urbà, control d'accés de vehicles i comptador d'aforament i distància social, sent este últim un element que comptarà amb un analitzador de vídeo per a la seguretat afegida".

L'actuació urbanística s'escomet sobre una longitud de la citada avinguda de 1.300 metres lineals i 10.700 m² de superfície, Contempla intervenció en el col·lector de sanejament d'avinguda, anul·lant el col·lector antic i disposant nous col·lectors PVC. La nova plataforma única comptarà amb tractaments específics per a carril bici i per a la zona de rodolament.

Entre les novetats va destacar l'alcalde "els aparcaments intel·ligents de bicicletes, tancats, de policarbonat i alumini, de manteniment fàcil, que afegiran un toc de seguretat, amb videovigilància interior, i imatge positiva". En este sentit de novetat també va destacar Toni Pérez "els nous sistemes de monitoratge ambiental per a poder informar en temps real de la qualitat de l'aire". Els equips treballen a través de sensors que mesuren i analitzen diferents paràmetres en gasos i partícules en suspensió.

El pressupost de l'actuació és un milió dos-cents setanta-set mil euros, dels quals vuit-cents vuitanta-set mil euros corresponen a l'execució material. La Diputació aportaria el 45%.

Esta acció està d'acord amb les obres ja executades al carrer Sant Pere que han marcat la fisonomia de l'entorn i que, va concloure l'alcalde, "s'emmarquen en l'Estratègia de Mobilitat i Accessibilitat Universal de l'ajuntament de Benidorm que reporta impacte social positiu i genera efectes sobre la seguretat física i la salut de les persones a través de l'anomenat 'efecte de calma del trànsit".