EL TEMPS A BENIDORM ARA

07

10:21 AM

HORA BENIDORM

18ºC

Poc núvol

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La mostra de productes típics se celebrarà dissabte i diumenge al Parc d'Elx i carrer Alcalde José Such

Benidorm inicia la programació del 9 d'octubre amb un concert de la SM La Nova, al qual se sumarà la Fira de la Comissió

04 octubre 2021
Benidorm inicia la programación del 9 d’octubre con un concierto de la SM La Nova, al que se sumará la Fira de la Comissió

L'SM l'Illa oferirà un concert la vesprada del diumenge, dia 10

A escassos dies de la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana, Benidorm va iniciar ahir diumenge els actes commemoratius del 9 d'octubre amb un concert de la SM La Nova a l'auditori Julio Iglesias del Parc de l'Aigüera. Dirigida per Francisco José Rovira, la banda va interpretar huit peces de cançons de música tradicional i festera valenciana. Entre els assistents al concert es trobaven els regidors de Cultura i Festes, Jaime Jesús Pérez i Jesús Carrobles, que han informat de la resta d'actes programats amb motiu del 9 d'octubre i que es concentren en el cap de setmana.

Concretament el dissabte i diumenge, es reprén la tradicional Fira de productes típics de la terra, organitzada per la Comissió de Festes Majors Patronals. Com és habitual, la Fira s'inaugurarà una vegada finalitze el ple institucional del 9 d'octubre, que se celebrarà a les 10.00 hores al Castell, en el qual participarà la Unió Musical de Benidorm i en el qual s'entregarà la Distinció Cultural Ciutat de Benidorm a l'Agrupació Coral.

El regidor de Festes ha assenyalat que "la novetat d'enguany és el canvi d'ubicació, ja que per motius d'espai i de compliment de normativa sanitària, s'ha considerat oportú que la Fira se celebre al Parc d'Elx i el limítrof carrer Alcalde José Such per a major comoditat i seguretat". La Fira constituïx una oportunitat de trobar en un mateix espai alguns dels millors productes de la zona, així com de contemplar la interpretació del Ball del Peuet a càrrec de les reines i dames al mateix temps que es col·labora amb la Comissió en la recollida de fons per a les nostres Festes".

El president de la Comissió, Batiste Rostoll, ha detallat que "s'instal·laran una dotzena de parades, en les quals es podran adquirir productes de forn de pa, salaons, embotits, olis, vins i torrons". A més, com en edicions anteriors, s'ha cedit un espai a diferents entitats socials i culturals, i a diversos establiments; i s'instal·larà també en bar amb preus populars.

El mateix dissabte, en commemoració del Dia de la Comunitat Valenciana, El Castell s'il·luminarà amb els colors de la bandera regional.

Dins de la mateixa programació de la festivitat de la Comunitat Valenciana, el diumenge, dia 10, hi haurà un concert a càrrec de la SM l'Illa, a partir de les 18.00 hores a l'auditori Julio Iglesias del Parc de l'Aigüera.

L'edil de Cultura ha apuntat que "les bandes de música, reconegudes com a Patrimoni Cultural Immaterial, són un dels pilars de la cultura valenciana i transmissores de la nostra tradició, d'ací ve que en la festivitat dels valencians sempre tinguen un pes destacat dins de la programació que planifica l'Ajuntament".

Audios relacionados
Corte voz 1 Jesús Carrobles
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Jesús Carrobles
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Batiste Rostoll
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Jaime Jesús Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Jaime Jesús Pérez
Audio file