EL TEMPS A BENIDORM ARA

18

22:26 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'actuació ha permés dotar de nou asfalt, un trànsit més fluid, nou mobiliari urbà i ha millorat la seguretat i el trànsit per als vianants

Benidorm finalitza les obres de millora de la mobilitat i l'accessibilitat al carrer Ricardo Bayona

16 febrer 2023
Obras en calle Ricardo Bayona

El carrer Ricardo Baiona i les del seu entorn lluïxen ja una nova imatge una vegada que han finalitzat, mancant xicotetes rematades, les obres de millora de l'accessibilitat i mobilitat que ha executat l'Ajuntament de Benidorm en els últims mesos i que es van iniciar en 2021 amb la construcció de la rotonda situada en la confluència amb el carrer Veneçuela, la principal actuació aprovada en els Pressupostos Participatius de 2021.

A esta intervenció van seguir unes altres que han permés un canvi significatiu en tota la via no sols a escala de trànsit i accessibilitat, sinó d'imatge i comoditat per als seus usuaris. Amb motiu del terme d'aqueixes actuacions, la campanya 'A peu de carrer' s'ha desplaçat a la zona, amb els regidors de Participació Ciutadana i Espai Públic, Ana Pellicer i José Ramón González de Zárate, acompanyats per primera vegada pels nous vicepresidents del Consell Veïnal, Antonio Zamora i Francisco Martínez, i membres de les associacions veïnals de Barceló-Ricardo Bayona i adjacents i Platja Ponent.

Els treballs fets han cobert també l'objectiu de dotar d'un trànsit més segur per als escolars dels centres educatius Miguel Hernández i Ausiàs March amb l'ampliació de les voreres i la creació de passos elevats de vianants per a millorar la seguretat per als vianants i reduir la velocitat dels vehicles.

"És una obra perfecta, pel trànsit i per la mobilitat" ha afirmat González de Zárate, que precisava en aqueix sentit que "ara hi ha un trànsit molt fluid, més lent, però sense col·lapses com abans de les obres". El regidor ha afegit que "l'asfalt també és nou, perquè l'antic estava molt deteriorat, i les persones poden anar més segures per la vorera".

Es tracta d'una actuació "molt important", com ja ho va ser "la rotonda en l'avinguda Veneçuela, que també va contribuir a millorar la mobilitat en aqueix punt" i que va ser inclosa com la principal proposta en els Pressupostos Participatius de 2021 amb una inversió de 593.419,57 euros. González de Zárate també ha destacat la millora de l'escena urbana, de l'enllumenat i la creació d'un carril bici, "tot amb la finalitat de gaudir molt més de l'amabilitat d'esta zona".

Igualment, s'ha creat una nova parada d'autobús i s'ha habilitat una zona de càrrega i descàrrega de deu minuts al carrer Nicaragua. "L'obra està pràcticament finalitzada mancant la senyalització horitzontal, després d'haver col·locat asfaltat nou, voreres noves, mobiliari, arbratge i carril bici".

La intervenció, d'altra banda, ha comportat la retirada de les illetes existents per a crear l'actual rotonda enfront del col·legi Miguel Hernández que ha dotat de millor mobilitat a l'entorn, malgrat haver sigut provisional a l'inici dels treballs, ja que a causa de les obres en l'avinguda Beniardà el volum de trànsit ha sigut molt major i d'aquí ve que s'habilitara l'aparcament gratuït del carrer Cuba, amb més de 500 places de capacitat.

Per part seua, la regidora de Participació, Ana Pellicer, ha ressaltat "els beneficis que ha provocat esta actuació i que ja ens han fet arribar els veïns, que ho han notat en l'amplitud de les voreres i en la millora del trànsit". Pellicer ha recordat així mateix que la primera intervenció va ser fruit de les demandes veïnals, "ja que ens van demanar la rotonda en l'encreuament amb el carrer Veneçuela". "A partir d'ací vam veure que es podien escometre altres actuacions per a continuar millorant no sols el carrer Ricardo Bayona sinó tot l'entorn" ha dit.

L'edil també ha explicat que al llarg de tot este procés "hem anat atenent les demandes i suggeriments que ens han traslladat els veïns perquè aqueix és l'objectiu de la campanya 'A peu de carrer'". Per això ha ressaltat "la implicació" que estan tenint les associacions veïnals "que ens ajuden a fer millor el nostre treball".

Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Ana Pellicer
Audio file