EL TEMPS A BENIDORM ARA

30

21:07 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Poc núvol

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm escenifica l'atorgament de la Carta Pobla en l'amfiteatre Oscar Esplá

06 maig 2017
Benidorm escenifica el otorgamiento de la Carta Pobla en el anfiteatro Oscar Esplá

El filòleg Pasqual Almiñana va ser el mantenidor de l'acte que enguany complix el seu 25 aniversari

L'amfiteatre Oscar Esplá de Benidorm, va tornar a ser l'escenari de la representació de l'acte de l'atorgament de la Carta Pobla que enguany commemora el 692 aniversari del seu atorgament a Benidorm per l'Almirall Bernat de Sarrià. Un document mitjançant el qual Benidorm va poder constituir-se com a poble adquirint drets dels quals fins llavors mancava, el 8 de maig de 1325.

L'acte va ser presentat per Ma Esperanza Rostoll Aznar sent representat el text pels membres de l'Associació de Penyes 2016 que van actuar com a actors i actrius i que el seu mantenidor en esta ocasió va ser el filòleg Pasqual Almiñana i Orozco.

Pasqual Almiñana va fer un repàs a la història d'estos vint-i-cinc anys de representació de la Carta Pobla amb el qual va reivindicar els valors culturals, l'ús del valencià a través dels 'Topònims de Benidorm', la recerca de Sylvia Plath, el seu passeig literari per Benidorm i el Diccionari de Benidorm.

L'acte es va tancar amb un homenatge a totes les persones que han participat durant estos 25 anys en l'escenificació de la Carta de Poblament dirigint unes paraules el president de l'Associació de Penyes Mariano Nájera i l'alcalde de Benidorm Toni Pérez, posant-se punt final amb l'himne de Benidorm.

L'alcalde de Benidorm Toni Pérez ha destacat que els actes que enguany s'han organitzat amb motiu de 25 aniversari i ha felicitat tant al grup de la Carta de Poblament com a l'associació de penyes "per la seua representació, la seua implicació i treball, ja que durant esta setmana s'han realitzat diverses activitats de tots els àmbits culturals com el teatre, la música i una exposició dedicada a Bernat de Sarrià i els 25 anys de la Carta Pobla. Respecte al discurs del mantenidor, va arreplegar la proposta llançada perquè el 'Dia de Benidorm' passe a denominar-se 'Dia de la Fundació de Benidorm' i convidant els veïns a acudir dilluns que ve al ple institucional: "Pasqual et convide al fet que prepares una exposició de motius i que trasllades a la Junta de Portaveus esta proposta, que estic convençut que es durà a terme i anirà endavant".