EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

08:06 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde Toni Pérez: "La recuperació ambiental del Moralet forma part d'eixe gran Benidorm verd que anem dissenyant."

Benidorm consolida el Moralet com un gran anell verd per a connectar la trama urbana

24 maig 2022
Edusi.

El pressupost d'estes obres ascendix als 908.303,59 € d'inversió, dels quals 454.151,79 € són aportats pels fons europeus FEDER.

La recuperació del paratge del Moralet, una de les actuacions més importants de l'estratègia DUSI de Benidorm, avança a bon ritme. Hui, en el Dia Europeu dels Parcs, l'alcalde Toni Pérez ha visitat al costat d'una comitiva institucional este pulmó verd de més de 102 hectàrees, recorrent part dels més de 17 quilòmetres de senderes i camins que s'han rehabilitat.

"Hui hem trepitjat ja el que està avançat de la millora ambiental del Moralet, un projecte de recuperació ambiental de la trama periurbana, molt prop de la zona residencial, escolar i esportiva de Benidorm," ha explicat l'alcalde Toni Pérez.

Amb esta actuació de millora d'uns 17 quilòmetres de senderes, veïns, esportistes i turistes podran gaudir d'un nou pulmó verd transitable i còmode a uns metres de la trama urbana de Benidorm. L'antic traçat del trenet, així com el balast que es va usar per a construir les vies, s'ha aprofitat per a crear un camí per als vianants ampli, accessible i còmode. També s'han traçat tres senderes per a la pràctica de ciclisme de muntanya o BTT, un projecte de la regidoria d'Esports que ha comptat amb la col·laboració del Club d'Atletisme Benidorm i la secció BTT del Club Ciclista Benidorm.

"Hem d'assenyalar que esta zona increïble és també una gran eina de connexió de diferents barris residencials que constarà de tres centres de recepció que estaran habilitats amb zones recreatives i mobiliari urbà per al gaudi de tots," ha declarat l'alcalde Toni Pérez. "El Moralet serà molt accessible com un gran pulmó verd que estem cuidant i acaronant."

Els veïns i turistes que visiten el Moralet podran gaudir en les seues tres àrees recreatives. La seua ubicació, pròxima a les senderes, al costat de la instal·lació de taules, cadires i àrees de jocs infantils convertixen a este paratge en l'escapada perfecta per a fruir un dia en la naturalesa. Per a assegurar la seguretat d'este paratge natural, les obres també contemplen la instal·lació de fanals solars en alguns punts del Moralet i de palissades de fusta en zones amb algun desnivell.

No és l'única millora ambiental: una de les claus d'estes obres és la protecció d'este paratge natural davant el canvi climàtic. Per a assegurar la resiliència del Moralet, el projecte contempla la construcció d'una àrea tallafocs, la recuperació de zones erosionades i la instal·lació de refugis per a ocells, entre altres accions de protecció i foment de biodiversitat. També es rescaten valuosos elements etnològics com els bancals, que també s'estan restaurant.

"Estem retallant els terminis d'execució previstos i molt prompte desenvoluparem ací activitats al costat de la societat civil, encara que el parc no estiga acabat," ha manifestat l'alcalde Toni Pérez que ha subratllat la participació d'associacions ciutadanes de la ciutat en la gènesi d'esta actuació, igual que en la redacció de l'estratègia DUSI.

Esta actuació respon al sisé Objectiu Temàtic de l'EDUSI que busca la "millora de les àrees urbanes, zones verdes i espais deprimits." Les obres, dels quals 454.151,79 € han sigut aportats pels fons europeus FEDER, crearan un gran anell verd perquè ciutadans, esportistes i turistes gaudisquen del patrimoni natural de Benidorm.

SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:

El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Boletín Oficial del Estado (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'Euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.

L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'objectius temàtics, específics, estratègics i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 8 Toni Pérez
Audio file