EL TEMPS A BENIDORM ARA

14

13:50 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Cel clar

NE 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Al migdia s'ha guardat un minut de silenci en memòria de les víctimes de la violència masclista al nostre país

Benidorm commemora el 'Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona'

25 novembre 2020
Benidorm commemora el 'Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona'...

Amb motiu de la celebració el 'Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona' hui, 25 de novembre, l'Ajuntament de Benidorm ha desplegat una pancarta commemorativa al balcó principal de la casa consistorial, en un acte en el qual ha participat la corporació en ple, encapçalada per l'alcalde, Toni Pérez; i la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí.

Així mateix, coincidint amb l'efemèride, en els instituts d'Ensenyament Secundari (IES) de la ciutat es projecten durant la jornada els deu curtmetratges de les dos primeres edicions de 'Documóvil', una iniciativa de la Regidoria d'Igualtat que plasma en cel·luloide la visió dels estudiants sobre la violència de gènere i la societat masclista en la qual vivim. Els joves són guionistes, protagonistes i directors d'estes històries que arriben a les pantalles amb el suport econòmic de l'Ajuntament i el tècnic de professionals del sector.

Els actes amb motiu del 'Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona' han continuat este migdia amb un minut de silenci davant la porta principal de l'Ajuntament de la ciutat, convocat en tot el país per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), en el qual ha participat una vegada més la corporació municipal, treballadors públics i veïns en solidaritat amb les dones que han perdut la vida per esta causa, que ja són 41, enguany. L'última, una sevillana de vuitanta-quatre anys, el passat 8 de novembre. Esta xacra social també llança una xifra de 23 menors d'edat orfes.

També, dins dels actes programats per a hui, Benidorm participa en la lectura virtual d'un manifest, elaborat pel Consell Comarcal d'Igualtat.

La commemoració de 'Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona' es remunta a 1981, quan militants a favor dels drets de la dona van protestar contra la violència de gènere en memòria de les germanes Mirabal –Patria, Minerva i María Teresa– tres dones, activistes polítiques, que van ser torturades i assassinades a la República Dominicana pel dictador Trujillo a la fi dels anys cinquanta del passat segle. Per estos fets, l'Organització de les Nacions Unides (ONU), l'any 2000, va fixar en el calendari el 25 de novembre.