EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

16:15 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvol

SO 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Casa d'Astúries exalta a les seues 'Xanas', Inés Castañón i Rocío Rodríguez

Benidorm commemora el Dia d'Astúries

11 setembre 2022
La Casa de Asturias de la Marina Baixa celebra el Día de Asturias.
La Casa de Asturias de la Marina Baixa celebra el Día de Asturias.

La Casa d'Astúries de la Marina Baixa celebra el Dia d'Astúries amb la tercera edició del Certamen de la Sidra i la commemoració de la festivitat de la Verge de Covadonga, Dia oficial del Principat, que té lloc el 8 de setembre i que, per motius del calendari, es va traslladar a boqueta nit d'ahir a Benidorm.

Amb una mica de retard sobre l'horari previst, la presidenta de la Casa d'Astúries, Geli Amores, va donar la benvinguda als assistents concentrats a l'auditori Óscar Esplá del Parc de l'Aigüera, centenars de veïns originaris del Principat i simpatitzants de tota la comarca.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, va acudir a l'acte per a saludar als representants de l'entitat. El regidor de Festes, Jesús Carrobles, al costat d'altres regidors i el diputat provincial, José Ramón González de Zárate.

Entre els presents, representants de les cases regionals i col·lectius festers. Entre ells, les reines Major i Infantil de les Festes Majors Patronals 2022, Aila Merenciano i Chloe D'Hebroodt, acompanyades pel vicepresident Juan Pedro López i membres de la directiva de l'Associació de Penyes 'Verge del Sofratge', amb el seu president, Adrián Romero, al capdavant.

El moment més emotiu de la celebració es va viure durant l'exaltació de les 'Xanas' Major i Infantil de la Casa d'Astúries, Inés Castañón i Rocío Rodríguez que van pujar a l'escenari acompanyades pels gaiters de Rusadir de Sant Vicent del Raspeig. A continuació, va tindre lloc la lectura del pregó, a càrrec de Belén Richarte i, amb posterioritat, es va nomenar Pelayo d'Honor a qui fins fa poc fou president de l'entitat, Ramón Carrillo Tebar.

L'acte finalitze amb la interpretació dels himnes d'Astúries, Benidorm i Comunitat Valenciana que van donar pas a la fi de festa amb actuacions musicals i 'culines' en el Certamen de la Sidra.