EL TEMPS A BENIDORM ARA

18

15:54 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Intervals de núvols

E 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

10%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm celebra el 277 aniversari de la seua patrona, la Mare de Déu del Sofratge

09 març 2017
Benidorm celebra el 277 aniversario de su patrona, la Mare de Déu del Sofratge

La imatge de la Verge recorrerà les tres platges de Benidorm en l'Alba, el dia 16, portada pels seus feligresos

El regidor de Festes de Benidorm, Jesús Carrobles, al costat del president de la Comissió de Festes Majors Patronals del 2017, Antonio Vicente Fuster 'Panchi', han presentat els actes que amb motiu del 277 Aniversari de la Troballa de la Mare de Déu de Sofratge tindran lloc a Benidorm este cap de setmana i durant tot el mes.

La celebració començarà el dissabte 11, en què, després de la concentració de penyes i entitats festeres al Passeig de Colón, tindrà lloc l'Ofrena a la Verge del Sofratge que recorrerà el Passeig de la Carretera, Albereda, Carrer Major i plaça de Sant Jaume. A continuació, la Reina Infantil, Àngela Antón, recitarà uns versos en honor a la patrona i posteriorment es dispararà un castell de focs artificials a la plaça Castelar, a càrrec de Pirotècnica Valenciana. Finalment, passades les 24.00 hores, a la Plaça Major començarà una revetla popular en la qual actuaran els 'Granujas de medio pelo'.

El diumenge 12 de març s'ha previst una jornada intensa d'activitats. A partir de les 9.00 i fins a les 14.00, se celebrarà el III Trofeu 'Mare de Déu del Sofratge', dins de la VII Regata de la Lliga Summa-Llaüt, organitzat pel Club Nàutic. Mentrestant, a les 10.00 es disputarà el XXXVIII Cross Popular 'Festa el Calvari", amb eixida i meta al carrer Martínez Alejos; a les 12.00 la Unió Musical interpretarà el 'Concert Extraordinari de la Troballa de la Verge del Sofratge', a la Plaça Major; i a les 20.00 la rondalla de 'La Barqueta' obsequiarà a veïns i visitants amb el seu tradicional concert commemoratiu de la 'Troballa de la Mare de Déu del Sofratge', en l'Església de Sant Jaume i Santa Anna, amb la col·laboració de la Camareta Arts Cantica en homenatge a Tomás Llorca Cortés.

El dimecres 15 de març, a les 20.00 i a l'Església, l'organista de la Cocatedral de Castelló, Augusto Belau, farà un concert d'òrgan. El dijous 16, a les 5.30 s'obriran les portes de la parròquia perquè la imatge de la patrona recórrega en l'Alba les tres platges de la ciutat (Llevant, Ponent i Mal Pas), portada pels seus feligresos. Després del recorregut, a les 7.00 se celebrarà una missa i se servirà el tradicional desdejuni amb xocolata i dolços a tots els participants. Quan el rellotge marque el migdia arribarà el moment del volteig de campanes i el posterior bombardeig aeri. Finalment, a les 20.00 hi haurà una missa després de la qual es dispararà un castell de focs artificials, també a càrrec de Pirotècnia Valenciana.

Tot un mes de celebracions

El programa d'actes del 277 aniversari de la Mare de Déu del Sofratge es complementa amb l''Exposició fotogràfica de l'Alba' que de l'1 al 20 de març es pot contemplar en la seu de l'Associació Cultural Recreativa 'La Barqueta', del carrer de Tomás Ortuño, 62. Demà divendres, 10 de març, a la plaça de la Senyoria es podrà gaudir d'un concert de Jazz organitzat per la Regidoria de Cultura, a càrrec de 'Even 8Ths'. També, durant 20 i el 30 de març, en la Casa del Fester romandrà oberta l'exposició del 'XV Certamen de Dibuix i Pintura' de 'La Barqueta'; el lliurament de premis serà el dijous 30 en el Saló d'Actes de l'Ajuntament. Les celebracions del 277 Aniversari també contemplen la celebració d'una missa en honor a la patrona de Benidorm a Sanet i Negrals (Marina Alta).

El regidor de Festes, Jesús Carrobles, ha agraït el "magnífic treball realitzat per la Comissió" en l'organització d'estos esdeveniments perquè "la troballa de "la nostra patrona" és una d'eixes cites "de major arrelament que marca el calendari fester de Benidorm" i que més intensament viuen els veïns. Carrobles s'ha mostrat convençut que seran un gran èxit, sobretot "si aguanta este magnífic temps que ens està fent".