EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

05:33 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El projecte elaborat pels tècnics municipals contempla passar a la tecnologia LED en la meitat de les lluminàries de la ciutat i minorar en 2.422 tones les emissions de CO₂

Benidorm aspira a captar 3 milions de fons europeus per a reduir el consum elèctric en quasi un 79%

20 abril 2020
Benidorm aspira a captar 3 millones de fondos europeos para reducir el consumo eléctrico en casi un 79%

L'Ajuntament es compromet a assumir l'altre 50% del cost del projecte, que arribarà a tots els barris

L'Ajuntament de Benidorm concorrerà a una convocatòria de fons europeus amb l'objectiu de captar 3 milions d'euros per a desenvolupar un projecte d'eficiència energètica que permeta reduir el consum elèctric en quasi un 79%. Així ho ha traslladat hui l'alcalde, Toni Pérez, després que la Junta de Govern Local (JGL) haja donat el vistiplau al projecte de 'Subministrament i instal·lació de lluminàries LED i regulació i control per a la millora en l'eficiència energètica en les instal·lacions d'enllumenat públic de Benidorm'. Un projecte que ha sigut elaborat pels tècnics municipals, que ascendix a una mica més de 6 milions d'euros, i que preveu la substitució de més de 7.800 lluminàries de tota la ciutat, aproximadament el 55% del total.

Toni Pérez ha explicat que "a més d'un estalvi en el consum elèctric, implantar tecnologia LED en tots estos punts de llum suposaria reduir les emissions de CO₂ en 2.422,78 tones anuals". A més, ha destacat que "desenvolupar este projecte, suposaria que en tot just cinc anys hàgem aconseguit renovar i fer molt eficient més del 95% de l'enllumenat públic de Benidorm, ja que fins hui el 41% de les lluminàries de la ciutat compten amb tecnologia LED".

L'alcalde ha detallat que la convocatòria de la qual participarà Benidorm s'emmarca en el Programa Operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020, amb el qual se subvencionen "projectes singulars presentats per entitats locals que afavorixen el passe a una economia baixa en carboni"; en sintonia amb el que establix el Pla d'Actuació d'Energia Sostenible (PAES) de l'Ajuntament.

Segons els termes de la convocatòria, els projectes seleccionats rebran fons europeus per a costejar la meitat del projecte; mentre que el 50% restant haurà de ser assumit per l'administració local. En este cas, l'Ajuntament de Benidorm hauria de finançar 3 milions d'euros.

Toni Pérez ha assenyalat que "este projecte arriba a tots els barris de Benidorm, ja que planteja actuar en la primera línia de Llevant i Ponent, en l'Eixample de Llevant, Colònia Madrid, Barri antic, zona Centre, Calvari, La Cala, Els Tolls, Racó de l'Oix, els principals accessos a la ciutat, Salt de l'Aigua, Alfredo Corral, entorn de Via Parc, Finca Barrina, Mercasa, Ciutat Esportiva Guillermo Amor i Parc de l'Aigüera, entre altres".

A més de la substitució de més de 7.800 lluminàries, el projecte recull també el canvi de 132 centres de comandament i d'equips electromagnètics i electrònics per a regular i controlar cadascun dels punts de llum. Així mateix, preveu la instal·lació d'un sistema de telegestió punt a punt per a monitorar i controlar tot l'enllumenat i poder regular individualment la intensitat lumínica i els horaris d'encesa i apagat de cada lluminària.

"Volem continuar avançant en sostenibilitat i apostant per la implantació de tots els avanços tecnològics que ens permeten ser cada dia més eficients i més respectuosos amb l'entorn, reduint les emissions de CO₂ i millorant amb això la qualitat de vida dels ciutadans", ha subratllat.