EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

08:48 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El pressupost de licitació ascendix a 1.672.457,57 euros i abasta una superfície aproximada de 5.400 metres quadrats

Benidorm aprova el projecte de substitució completa de la passarel·la per als vianants de la platja de Ponent

20 maig 2022
Pasarela Poniente.

L'Ajuntament de Benidorm aprova hui en Junta de Govern Local (JGL) el projecte de 'Reparació de la passarel·la per als vianants a la platja de Ponent' redactat pels tècnics municipals, que s'emmarca en les actuacions de manteniment i millora d'infraestructures i paviments que ve desenvolupant el consistori.

L'actual passarel·la, que discorre paral·lela al passeig, presenta un estat de conservació "en molt males condicions", segons ha explicat l'alcalde Toni Pérez, que afegia que la mateixa "suporta un trànsit per als vianants molt intens i el seu estat causa molèsties als usuaris, a més de no estar concorde a la imatge que volem per a Benidorm".

Els tècnics han proposat com a solució la substitució completa per una altra passarel·la de fusta tecnològica, un paviment estable format per elements de gran qualitat i grans prestacions, sense ser una instal·lació fixa, de manera que es permeta la retirada del mateix quan calga escometre les labors de neteja. La intervenció afectarà una superfície aproximada de 5.400 metres quadrats.

"Un dels principals actius de la ciutat és l'estat de conservació dels passejos marítims, pels quals transiten cada dia milers de persones. Per això, en estos anys hem escomés labors de renovació de diversos trams i finalitzar obres com el Passeig de Ponent i la seua prolongació en 2009 i 2014" ha recordat Pérez.

No obstant això, el pas del temps i la mateixa naturalesa del material de la passarel·la motiven que la vida d'esta siga tala. "D'aquí ve que hàgem decidit actuar per a millorar la imatge d'una zona amb un importantíssim valor emblemàtic per a nosaltres" ha agregat l'alcalde.

Pérez ha lamentat que "la Generalitat, que és competent en els passejos marítims, i el Govern central han estat demorant les actualitzacions necessàries i no abordaran esta obra que per a nosaltres és molt important". L'alcalde ha avançat, no obstant això, que "ja tenim les autoritzacions de la Direcció de Costes per a començar".

Toni Pérez ha remarcat així mateix que en esta actuació "continuem amb l'aposta empresa fa anys de la sostenibilitat, l'accessibilitat i la millora de la mobilitat, per la qual cosa tots els treballs que s'executen tindran marcats aqueixos objectius".

En aqueix sentit l'alcalde ha indicat que el fet que l'actual passarel·la siga de llistons "dificulta molt el trànsit de cadires de rodes o carrets de bebé, per la qual cosa no era una solució accessible". Pérez ha insistit que això és una cosa "que ara resoldrem, ja que a més de ser una passarel·la amb una superfície estable, comptarà amb l'amplària que establix la normativa d'accessibilitat".

"La nova passarel·la mantindrà una estètica molt similar a l'actual, encara que es generarà una passarel·la completament estable, sostenible i més resistent a l'efecte de la climatologia" ha postil·lat el primer edil.

El termini d'execució dels treballs, una vegada adjudicats, serà inferior a un any. En la Junta de Govern Local s'ha aprovat també els criteris d'adjudicació d'esta intervenció, que establixen un màxim de 30 punts per la proposició tècnica i un màxim de 70 punts per la proposició econòmica. A més en el contracte s'inclourà una clàusula per la qual l'adjudicatari es compromet a treballar els caps de setmana, festius i en horari nocturn si fora necessari per a posar en servei trams concrets de l'obra, sense que això supose cap cost addicional als contemplats en el projecte.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file