EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

16:56 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Núvol con lluvia

N 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

80%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Corporació reitera la sol·licitud per a canviar l'actual Llei de finançament de les instal·lacions de depuració

Benidorm aprova demanar la revisió del PORN de Serra Gelada per a crear basses d'ús agrícola

29 novembre 2021
Alcaldía
  • El ple accepta la donació de material audiovisual de finals dels cinquanta feta per un ciutadà alemany; i la cessió gratuïta de la casella de peons caminers de la Via Emilio Ortuño.
  • Govern i Cs mostren el seu suport a les FCSE enfront de l'anunciada modificació de la Llei de Seguretat Ciutadana.

El ple de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat hui per majoria, amb els vots a favor de PP i Cs i l'abstenció del grup socialista, tornar a demanar a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica la revisió de l'articulat del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) de Serra Gelada i la seua zona litoral. Una modificació que permetria la creació de basses d'ús agrícola i que ja va ser sol·licitada després de la seua aprovació en ple l'octubre de 2018.

La proposta considera que d'esta manera es possibilitarà una millor gestió dels recursos hídrics de manera sostenible "en concordança amb l'eix de reutilització d'aigües depurades de l'Estratègia Espanyola d'Economia Circular, la qual cosa redundaria en una afecció positiva al medi ambient i en la lluita contra els incendis", segons resa la moció.

El regidor de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, ha recordat que "fa ja tres anys que demanem esta modificació per a crear basses d'ús agrícola, però ni tan sols ens han contestat". L'edil ha insistit que el canvi en l'articulat possibilitaria a més "poder regenerar la pedrera, arreglar les senderes de Serra Gelada i acabar amb els problemes que estem tenint en la neteja, a més que ens vindria bé per als incendis en tindre una línia més d'on prendre aigua".

González de Zárate ha lamentat que "no hàgem tingut resposta de la Conselleria i és de justícia que ho faça i modifique el que estem demanant, no la llei sencera. Cal consensuar modificacions que són d'interés general". El regidor ha subratllat que "no es tracta d'una proposta política" i ha remarcat que "és positiva no sols per a agricultors sinó per a evitar incendis, perquè no està havent-hi manteniment per part de la Conselleria. Ens donen molt bones paraules, però no fan res".

Per unanimitat ha tirat avant la sol·licitud a les Corts Valencianes i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a modificar l'actual legislació en matèria de finançament de les instal·lacions de depuració en el sistema de competències en la gestió del cànon de sanejament.

Esta petició ja va ser aprovada pel ple el passat 30 de novembre de 2020 "encara que fins hui no hem rebut cap resposta" segons ha explicat el regidor José Ramón González de Zárate. El que es pretén, ha dit, és que les entitats locals "puguen dur-la a terme de manera adequada i complint el marc normatiu que els és aplicable".

D'altra banda, l'equip de govern ha retirat de l'ordre del dia la moció per a tornar a demanar a la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Foment la cessió de titularitat gratuïta del tram de la carretera N-332 que discorre entre els punts quilomètrics 149,200 i 152,300 del terme municipal. Una petició que ja va ser aprovada en ple el passat 26 d'octubre de 2020 en els mateixos termes que ara.

La proposta ha sigut retirada "per a consensuar-la amb la resta de grups municipals durant el mes de desembre i tornar a portar-la al ple de manera conjunta com a proposta de la Junta de portaveus".

Amb el vot unànime de la Corporació s'ha acceptat la donació realitzada pel ciutadà alemany Maximilam Greeven a l'Ajuntament de material audiovisual sobre les seues vacances familiars datades en els anys 1957 i 1958. Este material, recopilat en un DVD d'una hora i 13 segon de duració "recull imatges a color" en les quals s'aprecia "la badia de Benidorm des d'una embarcació, l'illa, el port, es Castell, el parc d'Elx i la platja de Llevant", on convivien els tradicionals xalets amb la construcció dels primers edificis d'apartaments.

La regidora de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer, ha destacat que "tant pel seu contingut com pel seu suport, esta donació constituïx un valuós material que ve a complementar en format vídeo en el fons documental de l'Arxiu Municipal, que compta amb un important volum de material gràfic aportat, donat o cedit per fotògrafs locals o particulars; al mateix temps que contribuïx a testimoniar el passat recent i evolució de Benidorm en les últimes dècades".

D'ací, ha ressaltat, el "gran valor informatiu" del material aportat per Maximiliam Greeven; a qui Pellicer ha agraït en nom de la ciutat la seua generositat, ja que amb la seua donació contribuïx a "continuar incrementant el patrimoni històric i cultural de Benidorm".

Així mateix, l'edil ha avançat que "amb el material que disposem procedent de les últimes donacions de vídeo" rebudes per l'Arxiu Municipal "s'està preparant una pròxima exhibició".
També per unanimitat, el ple ha acceptat "la cessió gratuïta" per part del Ministeri d'Hisenda de la casella de peons caminers situada en la Via Emilio Ortuño número 25 per a destinar-la a "nova extensió administrativa i un centre cívic". L'edil de Patrimoni General, Jaime Jesús Pérez, ha recordat que l'Ajuntament va sol·licitar esta cessió per acord plenari el febrer de 2020".

Pérez ha destacat l'"intens treball" realitzat per la Regidoria per a culminar el tràmit d'esta cessió" i ha agregat que amb la posada en marxa dels nous serveis "continuem acostant l'Administració a la ciutadania", al mateix temps que s'atén la proposta veïnal traslladada en referència a este immoble. Després d'acceptar la cessió, recollida en una acta signada la setmana passada per l'alcalde, Toni Pérez, l'Ajuntament procedirà a inscriure la cessió en el Registre de la Propietat i en l'Inventari municipal, així com la seua qualificació com a bé de domini públic municipal.

També per unanimitat, s'ha aprovat la renovació del Consell Escolar Municipal de Benidorm, així com la data per a l'elecció dels representants de directors de centres públics i privats en este òrgan, que se celebrarà el pròxim 10 de desembre. El Consell Escolar mantindrà l'actual estructura de vocals i incorporarà al mateix a un representant dels Serveis Socials de l'Ajuntament.

Amb el vot del govern local ha prosperat la proposta del Grup Municipal del Partit Popular per a instar el Senat i Congrés dels Diputats a observar i respectar l'article 145.1 de la Constitució Espanyola que prohibix la federació de comunitats autònomes, i l'article 1 de l'Estatut d'Autonomia perquè no es vulnere la denominació de la Comunitat Valenciana. Així mateix, sol·licita a totes dos cambres que no es tramiten les propostes parlamentàries que "incloguen d'alguna manera a la Comunitat Valenciana en els inexistents i inconstitucionals 'Països Catalans' o que utilitzen la denominació 'Pais Valencià'".

Per unanimitat, s'ha aprovat una moció conjunta dels tres grups per a elaborar una campanya de conscienciació, sensibilització i informació per a la prevenció del suïcidi, en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública; i reclamar d'esta una nova Estratègia Autonòmica de Salut Mental per als pròxims quatre anys, actualitzant així el pla previst per a 2016-2020.

La moció inclou també promoure la prevenció del suïcidi entre els joves de Benidorm, en col·laboració amb la Conselleria de Salut Pública, dotant al personal educatiu de la informació perquè puguen detectar qualsevol mena de conducta suïcida en la comunitat educativa. Finalment, reclama que es promoga la col·laboració amb col·lectius vinculats a les Forces i Cossos de Seguretat en accions que es puguen desenvolupar per a la prevenció del suïcidi entre estos.

En la mateixa sessió s'ha adonat d'un acte del Jutjat contenciós administratiu número 3 d'Alacant del passat 4 d'octubre que denega la petició d'un particular d'ampliació d'un recurs vinculat als convenis de l'APR-7. Així mateix, també s'ha adonat de l'acord del Comité Consultiu del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en Destí 2021 Comunitat Valenciana, que deixa a la ciutat de Benidorm fora del repartiment dels fons Next Generation.

A més, s'ha adonat del canvi de dedicació exclusiva del grup municipal socialista; i d'una sentència de l'abril passat que declara extingida la Fundació Zaragoza Fuster.

Moció d'urgència

Finalment, s'ha aprovat per majoria una moció d'urgència conjunta del grup del PP i el de Ciutadans per a instar el Govern d'Espanya a la retirada "de qualsevol iniciativa de modificació de la Llei de Seguretat Ciutadana en els termes anunciats", així com "defensar el manteniment de la seua dignitat, intimitat i el principi d'autoritat que l'actual legislació els assegura" a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i que estos "disposen dels mitjans materials adequats per a l'acompliment de la seua labor".

En la moció es destaca que l'aplicació d'esta llei ha sigut "fonamental" per a la posada en marxa de mesures de control per a evitar l'extensió de la pandèmia *Covid i, de fet, "ha sigut utilitzada de manera habitual per l'actual Govern". "Els atacs a esta llei han estat basats en criteris purament de desgast polític, amb arguments de manual, partidista" conclou la moció.