EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

03:54 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La mesura, que serà traslladada al departament de Mobilitat, deriva d'una proposta del Consell Veïnal celebrat hui

Benidorm ampliarà la senyalització de prohibició per a circular en vies per als vianants a patinets i bicicletes

21 desembre 2023
Benidorm ampliará la señalización de prohibición para circular en vías peatonales a patinetes y bicicletas

L'Ajuntament de Benidorm ampliarà els senyals que prohibixen circular a les bicicletes i patinets elèctrics als carrers per als vianants de la ciutat, prenent així en consideració una proposta emanada del Consell Veïnal que s'ha celebrat aquest matí i que ha estat presidit per l'alcalde, Toni Pérez.

El Consell Veïnal ha defensat que els usuaris de bicicletes i patinets elèctrics han de baixar-se del seu vehicle en les zones per als vianants, ja que entén l'òrgan que "en moltes ocasions circulen a molta velocitat, en direcció prohibida i posant en perill a la integritat dels vianants". La ponent de la proposta, Pepa Orozco, ha considerat que "si un carrer és exclusivament per als vianants, ho és per a tots, no sols per a alguns". En eixe sentit, també s'ha queixat de la realització d'"excursions guiades amb bicicleta" en zones per als vianants.

Sobre este assumpte, la regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, ha indicat que "no podem posar cap objecció perquè és una situació que es dona en algunes circumstàncies". Per això ha afegit que, com ha assenyalat l'alcalde en el ple veïnal, la proposta es traslladarà a l'àrea de Mobilitat per a incrementar les senyalitzacions "de manera que qui circula per ací sàpia en tot moment que es troba en una zona de trànsit per als vianants exclusivament".

Pellicer ha explicat que una major senyalització "contribuirà a disminuir estes pràctiques" i ha avançat que també ho traslladaran a la Regidoria de Seguretat Ciutadana atés que el Consell Veïnal ha demanat una major presència policial en estos carrers.

D'altra banda, en la reunió del Consell Veïnal s'ha exposat una altra proposta relativa a la creació de la denominada Regidoria de Passeig, la finalitat del qual seria que els seus responsables foren al carrer per a conéixer la realitat i veure les deficiències en la via pública "fent un esforç per a tindre una ciutat més agradable".

L'edil ha assenyalat sobre este tema que "en realitat nosaltres ja treballem així", encara que ha qualificat la idea de "bona i sensible". Pellicer ha posat com a exemple la campanya 'A peu de carrer' que cada setmana organitza l'equip de govern, i que implica habitualment les regidories de Participació Ciutadana, Espai Públic, Mobilitat, Cicle de l'aigua i Parcs i Jardins. "Agraïm l'aportació i redoblarem els nostres esforços" ha dit la regidora, que agregava que "amb el nou plec de la neteja i recollida de residus sòlids moltes d'estes situacions se solucionaran".

En la sessió també s'ha adonat de les propostes més votades pels veïns de cara als pressupostos participatius. Així, de les 147 propostes presentades, la més votada amb 364 vots ha sigut la creació d'una rotonda en la confluència de l'avinguda Mèxic amb Marina Baixa. En segon lloc, amb 343 vots, va quedar la millora del sistema de neteja i aigualeig a la ciutat i en tercer amb 289 vots l'adequació de túnels i construcció d'una rotonda en l'avinguda de la Vila Joiosa.

Les altres propostes amb més vots es referien a l'arranjament de la poma de l'hotel Bali, millorar la formació en l'ocupació, major vigilància policial sobre els patinets elèctrics, aparells de cal·listènia al Parc d'Elx i el de la Séquia Mare, una sala d'estudis per als caps de setmana i aparells de gimnàstica a l'aire lliure en el Passeig de Tamarindes.

Audios relacionados
Ana Pellicer - Corte 1
Audio file
Ana Pellicer - Corte 2
Audio file
Ana Pellicer - Corte 3
Audio file
Ana Pellicer - Corte 4
Audio file