EL TEMPS A BENIDORM ARA

18

16:27 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Intervals de núvols

E 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

10%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez: «moltes ciutats haurien de tindre una Anémona en el seu dia a dia»

Benidorm, amb Anémona, visibilitza el suport a les dones que patixen càncer de mama

20 octubre 2022
Benidorm, con Anémona, visibiliza el apoyo a las mujeres que sufren cáncer de mama

El diumenge, Marxa Solidària, a partir de les 10.00 h del matí, en la plaça de S. M. els Reis d'Espanya.

El Centre Municipal 'el Torrejó' va acollir anit la lectura del manifest que, amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Càncer de Mama, ha redactat la Federació Espanyola del Càncer de Mama, FECMA, de la qual forma part Anémona, Grup d'autoajuda per a dones amb càncer de mama i ginecològic de Benidorm i la Marina Baixa.

L'acte va comptar amb la participació de l'alcalde, Toni Pérez, i entre el públic, la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí i nombrosos membres de la Corporació municipal, que van mostrar així el seu suport a l'organització que presidix María Botella.

Maria Pilar Barreto, Catedràtica de Psicologia Clínica en la Facultat de Psicologia de la Universitat de València, i una més de les dones que a Espanya han superat la malaltia, va ser l'encarregada de donar lectura al manifest de FECMA, tal com va tindre lloc en moltes altres localitats de tot el país.

De manera didàctica i constructiva, sol·licitant la participació del públic en aquells punts de major interés, la professora canària va donar suport a la defensa del sistema de Salut Públic i el que Espanya siga "un país destacat en la realització d'assajos clínics". Així mateix, va mostrar la preocupació de les associacions d'afectades per la malaltia en "el retard" i "l'accés" als medicaments innovadors.

Barreto va abundar en la inquietud pel càncer de mama metastàtic, "una vivència que produïx incertesa i ocasiona necessitats a les quals no és fàcil respondre" i va reclamar "una atenció integral", registres nacionals actualitzats de càncer i va valorar la "medicina personalitzada de precisió".

Per la seua banda, María Botella va aprofitar el moment per a agrair la implicació de la societat benidormera amb Anémona, destacant el suport rebut per l'equip de govern local. "Et tornem boja, Angie", va dir assenyalant a l'edil d'Igualtat i "sempre estàs", en referència a la també present regidora d'Esports, Mariló Cebreros. Botella, igualment va valorar l'actitud dels Servicis Tècnics Municipals en l'organització i realització dels esdeveniments de l'entitat durant tot l'any.

Finalment, la presidenta d'Anémona va rememorar els vint anys transcorreguts des del seu naixement que "han passat de pressa" i va valorar el treball realitzat per les voluntàries. Botella i va retre homenatge a les companyes absents que no van poder superar la malaltia.

L'encarregat de tancar l'acte, l'alcalde de Benidorm, va dir sentir-se "molt feliç" després de la lectura del manifest realitzada per Barreto per haver "fet manifiestoteràpia" i haver transmés "pau" i la "convicció i determinació de saber què és el que es té entre mans".

Pérez va assenyalar que ell no celebra el Dia del Càncer de Mama. "Jo celebre véncer-lo" i va aclamar el "donar visibilitat a la lluita" que representa Anemone, una associació que cada mes d'octubre "ens dona una fuetada en l'ànim, en la il·lusió i l'esperança" i, més encara perquè "tots tenim persones en el nostre entorn que han patit".

Toni Pérez va recordar que a principis de segle, abans del naixement d'Anémona "no teníem els tractaments específics" que s'apliquen hui, la qual cosa ha permés l'increment de la supervivència, malgrat que "encara ens quede molt en eixe camí".

L'alcalde va finalitzar la seua intervenció desitjant que unes altres "moltes ciutats haurien de tindre una Anemone en el seu dia a dia" perquè l'associació "ajuda a ser millor societat i millors persones", remarcant "l'alegria" que mostren les seues voluntàries quan corren, remen o marxen.

Diumenge que ve, Benidorm viurà de nou, i ja sense restriccions com l'any anterior, una nova edició de la Marxa Solidària d'Anémona que partirà a partir de les 10.00 h de la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya, la 'Marea Rosa' (encara que enguany la samarreta commemorativa siga de color negre), que cada any ens recorda que la lluita contra el càncer de mama continua i véncer-lo és cosa de tots.