EL TEMPS A BENIDORM ARA

27

21:48 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Poc núvol

N 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Durant la jornada, professionals de la comunicació i de la indústria turística debaten a la ciutat sobre la relació entre tots dos sectors

Benidorm acull la 2a edició del Congrés Nacional de Periodisme i Turisme

20 octubre 2022
Benidorm acoge la 2ª edición del Congreso Nacional de Periodismo y Turismo

Més de 200 persones seguixen des d'este matí via 'streaming' el desenvolupament de l'II Congrés Nacional de Periodisme i Turisme, organitzat per Visit Benidorm i Sergestur –Servicis de Gestió Turística– que, per segon any consecutiu, se celebra a la ciutat, concretament en el Saló d'Actes de l'Ajuntament. Un congrés en el qual es donen cita professionals de la comunicació i de la indústria turística per a dialogar entorn de la relació entre tots dos sectors, i en el qual se succeiran diferents taules, conferències i debats a dos bandes.

A més, i igual que l'any passat, este II Congrés Nacional de Periodisme i Turisme està molt compromés amb la sostenibilitat, en sintonia amb el destí Benidorm i la filosofia de Visit Benidorm. Per això, com ja fera en la seua primera edició, compensarà a través del plantat d'arbres la petjada de carboni que generen els desplaçaments a Benidorm dels ponents i participants de l'esdeveniment.

El programa del congrés s'ha iniciat amb la conferència en línia 'Un eix estratègic: comunicar el turisme' a càrrec del director general de Turespaña, Miguel Sanz, qui ha destacat que esta cita se celebre justament a Benidorm, "pilar turístic d'Espanya", "capital del turisme intel·ligent" en haver sigut la primer DTI certificada del món, protagonista d'"una transformació tan profunda" com a destinació i que "s'està convertint en referent".

Després d'anunciar que d'ací a poc Turespaña llançarà "una estratègia de comunicació" centrada en la sostenibilitat, Miguel Sanz ha donat pas a la primera taula de la jornada, titulada 'De l'en línia al metavers, el turisme en línia (la comunicació en institucions i empresa' moderada per l'editor d'Hosteltur, Manuel Molina. Una taula en la qual han participat el president de l'Institut Tecnològic Hoteler (ITH) i vicepresident de la cadena Magic Costa Blanca, Javier García; l'expresident de l'ITH i director executiu d'Artiem Hotels, José Guillermo Díaz; i Marian Muro, exdirectora general de Turisme de Barcelona.

A continuació ha tingut lloc el primer debat, qualificat en la programació com a 'baralla de galls', entre Esther Eirós, presentadora de l'espai 'Gente Viajera' d'Onda Cero Radi, i José Luis Yzuel, president de la patronal d'Hostaleria d'Espanya. Tots dos han debatut sobre com millorar la relació entre els professionals del periodisme i del turisme gastronòmic.

La segona 'baralla de galls' ha ajuntat a Fernando Valmaseda, director executiu del Grup RV Edipress i director del programa 'Miradas Viajeras' de Capital Radio i Movistar+, i a la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, María Frontera, que han debatut sobre les agències de comunicació com a soci estratègic del turisme en els seus diferents vessants i amb els seus diferents agents. Després d'ells, s'ha celebrat la segona taula, 'Els vells mitjans rockers mai moren: la seua credibilitat és d'utilitat', sota la direcció del director de Relacions Institucionals de Fepet, Ignacio Vasallo, i en la qual s'han citat la periodista de viatges Alicia Bea, editora del blog Objetivo Viajar, i Francisco José Benito, redactor del diari Información d'Alacant.

Posteriorment, la directora d'Innovació, Educació i Investigació de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), Natalia Baiona, ha oferit la conferència 'La innovació en la comunicació en el turisme'. Li ha seguit una taula redona sobre 'Dades, tecnologia, sostenibilitat i comunicació', moderada pel presentador del congrés i periodista del Diari d'Huesca Javier García Antón, i en la qual han pres part Laura Garrido, directora executiva de la consultora Ético, i Isidro Fernández,  de l'empresa tecnològica Bumerania.

La jornada matutina s'ha tancat amb la conferència 'El poder del relato', oferida  en línia per Eva Ballarín, experta en Tourism, hospitality & restaurants.

Esta vesprada, Benidorm estarà molt present en dos de les tres activitats previstes. Primer, en la taula 'Casos d'èxit en promoció turística, experiències', en la qual participa la gerent de Visit Benidorm, Leire Bilbao, al costat de la directora general de Lloret Turisme, Elizabeth Keagan. La presència de Benidorm es completa amb l'entrevista que el periodista Javier García realitzarà a Nuria Montes, secretària general de la patronal hotelera Hosbec, i que servirà d'avantsala a l'exposició de les conclusions del congrés.

Abans de l'entrevista a Nuria Montes, tindrà lloc la segona taula de la vesprada, sota la denominació 'Temps de franctiradors, temps d'emprenedors. Buscant el daurat per lliure', ajuntarà a la periodista i bloguera Nani Arenas i a César Sar, periodista, viatger i responsable de la sèrie documental 'El Turista'.