EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

08:16 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'actuació està valorada en prop de 700.000 euros, millorarà l'accessibilitat i preveu la millora de totes les infraestructures hidràuliques

Benidorm adjudica les obres de renovació de l'avinguda de Roma, que comencen dilluns que ve

24 maig 2021
Vista de la avenida Roma en el cruce con Ametlla del Mar

L'Ajuntament consensua el calendari de les obres amb l'empresariat de la zona

La Junta de Govern Local (JGL) va adjudicar dijous passat l'obra de 'Renovació d'infraestructures d'aigua potable i sanejament en l'avinguda de Roma', que començaran "dilluns que ve, 31 de maig", segons ha avançat hui el regidor de l'àrea, José Ramón González de Zárate. L'edil ha explicat que "hem mantingut una reunió amb els empresaris de la zona, hotels i apartaments turístics, per a concretar el calendari de l'obra i que ens traslladaren si preferien que els treballs s'iniciaren ara o més endavant". A la vista d'eixa reunió, s'ha consensuat que les obres comencen de manera immediata.

De Zárate ha recordat que este projecte contempla "la millora de tota la xarxa hidràulica –aigua potable, clavegueram i pluvials–, la renovació de l'enllumenat i l'adequació de l'escena urbana, incloent-hi l'augment de les voreres i la col·locació d'arbratge". Amb totes estes actuacions "l'avinguda de Roma guanyarà en accessibilitat i espai per a vianants, al mateix temps que millora la seua imatge i servicis".

L'edil ha detallat que "s'actuarà en tota l'extensió de l'avinguda, des de l'encreuament amb Ametlla del Mar fins a la intersecció amb Montecarlo", i ha assenyalat que "els punts més complexos de l'obra són els referits als tres col·lectors d'aigua: el d'Estocolm, Estocolm amb Londres i Montecarlo".

L'obra, ha aprofundit, "té un termini d'execució d'entre 4 i 5 mesos, i el nostre compromís és intentar que els treballs avancen el més ràpid possible".

De Zárate ha incidit en què "amb esta obra continuem avançant en la renovació integral i de servicis en la part alta del Racó de l'Oix; una línia d'actuació que comencem fa dos anys amb la remodelació d'Ametlla de Mar i que s'ha anat estenent als carrers limítrofs". Així, també s'ha actuat als carrers Londres, París i Alcalde Manuel Catalán Chana i "la idea és, després d'abordar el projecte de l'avinguda Roma, continuar ascendint fins a arribar a Estocolm i Montecarlo, que són les artèries principals de la zona alta del Racó i les que presenten una major concentració d'habitatges".

L'obra es finança amb càrrec al Fons de Renovació 2020-2027 del contracte de l'aigua i s'ha adjudicat a la UTE constituïda per Codelsur Projectes SL i Categor Obres i Projectes SL, per un import 697.115,18 euros i un percentatge de millora del 36,19%. Este percentatge s'invertirà en actuacions que complementen el projecte inicial.

Detalls del projecte
En el pla hidràulic, es preveu l'actualització de la xarxa d'aigua potable, i la construcció d'un nou col·lector d'aigües residuals i un altre de pluvials, la qual cosa permetrà la captació progressiva de les pluges evitant la seua acumulació als carrers de la part baixa. La inversió i actuació en el subsol és clau per a la millora del proveïment d'aigua potable i clavegueram de tot l'entorn.

Ja en superfície, en el disseny de l'avinguda renovada s'ha tingut molt en compte al vianant, incrementant de manera significativa la grandària de les voreres que, en funció del tram, tindran una amplària mínima de 2,25 metres. A més d'ampliar la superfície per als vianants, es generarà una zona verda que discorrerà en paral·lel a la vorera sud de l'avinguda, millorant l'estètica i el confort de l'avinguda. Esta zona enjardinada queda preparada per a acollir en el futur una rampa mecànica que millore encara més l'accessibilitat a la part alta del Racó de l'Oix des d'Ametlla de Mar.

A més, es completa la integració a tecnologia LED en tota la xarxa de l'enllumenat públic i es renovarà la calçada.

Proyecto de la avenida por secciones