EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

02:08 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament instal·larà un portal de participació i un visor pressupostari amb la finalitat d'acostar als veïns a la gestió pública

Benidorm aconseguix una subvenció de 10.000 euros de la Diputació per a fomentar la transparència, el bon govern i la participació ciutadana

22 juliol 2022
Benidorm logra una subvención de 10.000 euros de la Diputación para fomentar la transparencia, el buen gobierno y la participación ciudadana

La Diputació Provincial d'Alacant ha aprovat la concessió de dos subvencions de 5.000 euros cadascuna a l'Ajuntament de Benidorm, el 100% de la quantitat sol·licitada, per a la promoció i el foment de la participació ciutadana, la transparència i el bon govern, segons figura en la resolució publicada en el BOP del passat dia 20 de juliol.

La primera subvenció correspon a la promoció de la participació ciutadana mentre que la segona subvenciona activitats relacionades amb la transparència i el bon govern. A Benidorm, l'Ajuntament emprarà totes dos subvencions per a la implantació d'un portal de participació ciutadana i un visor pressupostari.

Per a dur-ho a terme, l'Ajuntament utilitzarà una plataforma com a canal de comunicació directa entre governs i ciutadans. Esta plataforma permet a les entitats locals oferir un conjunt de servicis que engloben tant servicis específics com puguen ser els Pressupostos Participatius o el Foment de l'Ocupabilitat, o servicis transversals aplicables tant individualment com en qualsevol situació com podrien ser la publicitat activa o les cites prèvies integrades.

En el cas del portal de Participació Ciutadana, es tracta d'una solució multiidioma que incorpora les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) en els processos de pressupostos participatius "el que facilita la participació i la gestió i al mateix temps augmenta la transparència" ha explicat la regidora Ana Pellicer.

L'objectiu, ha precisat l'edil, és "aproximar, des de la corresponsabilitat, als veïns a la gestió pública, ja que el coneixement que ells tenen del mitjà en què viuen és imprescindible per a millorar la vida en el municipi". Per això, ha dit Pellicer "sempre hem entés que l'escolta activa ha de ser un dels pilars del nostre govern perquè és la millor manera de conéixer les necessitats dels ciutadans".

Una de les funcions d'este portal serà generar de manera col·laborativa un espai de deliberació i priorització sobre les propostes de projectes d'inversió i/o servicis que es formulen en el marc de la consulta ciutadana. "El que busquem és habilitar tots els instruments possibles per a millorar la participació dels ciutadans i la seua implicació" ha postil·lat Pellicer.

Quant a la segona subvenció, relativa a la instal·lació d'un visor pressupostari, es tracta d'una aplicació en el núvol que facilita l'accés a la informació pública de manera clara i ordenada. "És una solució interactiva que permet visualitzar com es distribuïxen els pressupostos de les administracions públiques i mostra de manera gràfica i senzilla l'origen dels ingressos i a què es dedica la despesa" ha detallat Aida García Mayor, regidora d'Hisenda i Innovació. L'edil ha subratllat que amb això "no es pretén només obrir una finestra de la gestió pública, sinó mostrar la realitat dels ingressos i despeses tant en la seua planificació pressupostària com en l'execució posterior".

Este servici permetrà que les persones implicades en el maneig de fons públics "puguen tindre uns objectius clars i mesurables i també donar compte de quant es gasten i en què li ho gasten".

Les dades que oferirà este visor pressupostari es presentaran contextualitzats de manera senzilla perquè qualsevol ciutadà puga entendre en una primera visió l'impacte de les partides en el pressupost global i la seua distribució" ha indicat la regidora.

Audios relacionados
Ana Pellicer - Corte Voz 1
Audio file
Audios relacionados
Ana Pellicer - Corte Voz 2
Audio file
Audios relacionados
Ana Pellicer - Corte Voz 3
Audio file
Audios relacionados
Aida García - Corte Voz 1
Audio file
Audios relacionados
Aida García - Corte Voz 2
Audio file