EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

08:44 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

De la mà d'RTVE i la Generalitat, es programaran per a principis d'any tres gales en les quals actuaran els artistes preseleccionats

Benidorm acollirà l'esdeveniment en què es triarà al pròxim representant d'Espanya en Eurovisió

22 juliol 2021
Intervención del alcalde, Toni Pérez.
Intervención del alcalde, Toni Pérez.

L'alcalde destaca que este esdeveniment genera "il·lusió" i que la ciutat "és el millor lloc per a catapultar veus, música i cançons".

La ciutat de Benidorm acollirà a principis de 2022 l'esdeveniment musical en què es triarà al pròxim representant d'Espanya en Eurovisió. Així s'ha anunciat hui en un acte organitzat de la mà d'RTVE i la Generalitat Valenciana en el Passeig de Tamarindes i amb el qual es dona el tret d'eixida a esta nova fórmula de selecció de la veu o veus d'Espanya en Eurovisió. Un acte que s'ha obert amb l'actuació de l'artista Ruth Lorenzo i en el qual han participat l'alcalde, Toni Pérez; el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; i el president d'RTVE, José Manuel Pérez Tornero.

Este esdeveniment d'Eurovisió es distribuirà en tres gales –dos semifinals i una final– en la qual actuaran els i les artistes prèviament seleccionats. Segons ha avançat la directora de Continguts d'RTVE, Amalia Martínez de Velasco, estes tres gales se celebraran segurament "en dies consecutius" i al criteri del jurat d'experts s'unirà el dictamen del públic i, potser també, el d'experts internacionals.

Després d'evocar la inscripció 'D'il·lusió també es viu' que resa en la pedra submergida en la font del Parc d'Elx, l'alcalde ha destacat que este esdeveniment d'Eurovisió genera "il·lusió, tan necessària en estos moments"; i ha recordat que "la música sempre ha estat lligada a la nostra ciutat", rememorant que a la fi dels cinquanta Benidorm va assumir "el repte" d'organitzar un gran esdeveniment musical en l'àmbit nacional que va derivar en "el nostre Festival de la Cançó". Un festival, ha apuntat, que es va vore com "un fenomen cultural i, també i per què no, com a element promocional", i que va fer de Benidorm un referent en este àmbit i des del qual es va llançar "a la fama internacional cançons, autors i intèrprets".

"Seixanta-dos anys després, en este estiu de 2021, tan necessitat d'esperança, torna la il·lusió" i Benidorm continua sent "el millor lloc per a catapultar veus, música i cançons", ha afirmat Toni Pérez, que ha agraït a RTVE i a la Generalitat l'elecció de Benidorm i que ha animat "a compositors, lletristes, músics i intèrprets a guanyar el futur, saltant des de Benidorm a Eurovisió".

Per part seua, el president de la Generalitat ha assegurat en "esta terra de músics" que és la Comunitat Valenciana "Benidorm sempre ha sigut un emblema"; una ciutat que "evoca el retrobament, oberta i hospitalària" i que per això "incardina tan bé en esta història de música i esperança" que representa el nou esdeveniment d'Eurovisió. A més, Ximo Puig ha apuntat que Eurovisió és una manera de "reforçar Europa", en este cas "en l'ànima i emoció conjunta que només es pot viure a través de l'art, de la cultura i de la música".

El president d'RTVE ha incidit en la idoneïtat de Benidorm com a seu d'un esdeveniment que sorgix de la "cooperació"; i ha assegurat que "venim ací donar l'oportunitat a la música jove espanyola, al fet que guanye Eurovisió i al fet que es projecte a escala internacional".

Encara que tots els detalls sobre el nou procés de selecció del representant d'Espanya en Eurovisió s'aniran revelant al llarg de les pròximes setmanes i mesos, la directora de Continguts d'RTVE ha avançat que l'esdeveniment presentat hui forma part d'"una estratègia a llarg termini" i que perseguix "impulsar el talent musical" i "encertar en una fórmula que ha de combinar bones cançons amb artistes solvents, un espectacle visual ben dissenyat i, sobretot, apostar pel so musical actual".

Durant l'acte de presentació de l'esdeveniment s'ha projectat un vídeo amb fragments de totes les participacions d'Espanya en Eurovisió.