EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

23:21 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm recolza el treball d'esta organització i se suma als actes pel Dia Internacional il·luminant de daurat alguns dels seus espais més emblemàtics

Aspanion reivindica major visibilitat al càncer infantil i una atenció prolongada per als xiquets afectats i les seues famílies

15 febrer 2024
Lectura Manifiesto de Aspanion

Benidorm ha commemorat este dijous el Dia Internacional del Càncer Infantil amb la lectura d'un manifest a la porta principal de l'Ajuntament de la ciutat i la col·locació d'un llaç daurat en la façana de l'edifici. Amb el lema 'La força del llaç daurat, per un món més just' el manifest, llegit per un representant local de l'Associació de Pares de Xiquets amb Càncer de la Comunitat Valenciana, Aspanion, ha recordat que "quan a un menor se li diagnostica càncer, la seua vida i la de la seua família fa un tomb en un segon" i fa que la seua realitat "canvie per sempre".

La primera tinenta d'alcalde, Ana Pellicer, així com nombrosos membres de la Corporació municipal, s'han sumat a la lectura d'este manifest al costat de molts ciutadans que també han volgut mostrar el seu suport als afectats.

"La malaltia afecta a tot el seu entorn, amics, col·legi... De sobte, estes xiquetes, xiquets i adolescents s'enfronten a preocupacions i situacions que no haurien de tindre per edat", recull el manifest, que també trasllada que els tractaments "solen ser prolongats en el temps, impedixen fer totes les activitats quotidianes que feien abans del diagnòstic: anar a escola, jugar al parc, extraescolars, aniversaris d'amics, viatges...".

Per això, des de Aspanion, amb motiu del Càncer Infantil han volgut "reivindicar la força del llaç daurat, la visibilitat i la realitat que patixen estos menors i les seues famílies. Perquè el que no es veu, no és. Perquè el suport de tots és important per a suportar, un poc millor, esta malaltia".

En el manifest també exposen que "tots hem de ser iguals, amb les mateixes oportunitats i atencions en qualsevol lloc", i que esta malaltia
"pot deixar moltes seqüeles, per la qual cosa, encara que haja acabat el tractament, s'ha de continuar amb un seguiment i una atenció específica per a eixes necessitats. És necessari impulsar el seguiment a llarg termini i fer costat als qui, després de vore el càncer, s'enfronten a les seqüeles dels tractaments o als efectes tardans".

Amb motiu de la commemoració d'este Dia Internacional, l'Ajuntament il·luminarà hui de daurat alguns dels seus espais més emblemàtics, com la catenària lumínica del Passeig de Llevant o el Castell.

Audios relacionados
Corte voz 1 Jordi Pérez Company
Audio file
Corte voz 2 Jordi Pérez Company
Audio file
Corte voz 3 Jordi Pérez Company
Audio file
Corte voz 4 Jordi Pérez Company
Audio file