EL TEMPS A BENIDORM ARA

06

11:30 AM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvol con lluvia

N 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

90%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'associació dona lectura a un manifest en la plaça de S. M. els Reis d'Espanya per a conscienciar sobre esta malaltia

Aspanion anima a continuar donant suport als programes de seguiment a llarg termini del càncer infantil

26 setembre 2022
Lectura del Manifiesto de Aspanion.

L'Associació de Pares de Xiquets i Adolescents amb Càncer de la Comunitat Valenciana (Aspanion) ha llegit hui un manifest en la Plaça de S. M. Els Reis d'Espanya de Benidorm per a animar a la societat "a continuar donant suport a este nou impuls al programa de seguiment a llarg termini dels supervivents de càncer infantil".

La lectura del manifest a càrrec de Jorge Company, membre de l'associació, ha comptat amb la presència de tots els membres de la corporació local. En l'acte s'ha destacat que el 80% dels menors superen la malaltia "però dos de cada tres tindran seqüeles que afectaran la seua qualitat de vida" pel que "el càncer en la infància i l'adolescència és una petjada difícil d'esborrar i que marca un abans i un després".

L'associació ha mostrat el seu "orgull" pel fet que la proposta del programa de seguiment haja sigut la més votada en els pressupostos participatius de la Generalitat perquè suposa que "la societat ha comprés que no és suficient amb curar-los, sinó que cal vigilar la seua salut la resta de les seues vides, fins i tot en edat adulta, i conéixer el risc de recaigudes i segons tumors".

Aspanion aposta per "vetlar per la seua qualitat de vida" després de l'alta mèdica pel fet que tractaments com la quimioteràpia, radioteràpia o trasplantaments "poden desenvolupar efectes secundaris anys després del tractament".

El manifest ha finalitzat recordant a "eixe 20% de xiquets i xiquetes i adolescents que no van superar la malaltia i que ocupen per sempre un lloc en els nostres cors".