EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

17:51 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Cel clar

SO 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Amb un pressupost que ascendix a 2,1 milions d'euros, dels quals més de 700.000 procedixen de fons europeus, esta és una de les obres més emblemàtiques de l'EDUSI Benidorm

Arranquen les obres de l'Alberg Juvenil i Centre d'Interpretació de la Séquia Mare de Benidorm

14 febrer 2023
Albergue de la Sequia Mare

El futur Alberg municipal, "la primera gran obra d'edificació destinada específicament als jóvens de Benidorm", inclou un Centre d'Interpretació que remarcarà el patrimoni etnogràfic de la Séquia Mare i una zona d'acampada multiaventura amb tirolines.

Ja han començat les obres de l'Alberg Juvenil i Centre d'Interpretació del parc de la Séquia Mare, una de les actuacions més icòniques de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) de Benidorm. "Hui comencem a veure les obres d'esta gran intervenció, una de les més emblemàtiques de l'EDUSI Benidorm, que aportarà un nou espai per a l'oci de la joventut de Benidorm i que també realçarà el paper clau de la Séquia Mare en la repoblació de Benidorm a la fi del segle XVII," ha explicat hui l'alcalde de Benidorm Toni Pérez, que ha visitat estes obres acompanyat per membres de la corporació municipal. "El nostre primer objectiu va ser protegir i preservar la pineda del parc Séquia Mare, per això esta actuació no afectarà l'entorn ni a les senderes ja existents" ha detallat l'alcalde, que ha posat l'accent en el fet que "esta és la primera gran infraestructura dedicada específicament als jóvens, un projecte social que fa anys que portem plantejant: un alberg i una zona d'acampada confrontant amb la trama urbana de Benidorm connectat amb nombrosos recursos públics educatius i esportius de la ciutat".

L'innovador espai d'oci i cultura, adaptat a l'entorn natural del Parc de la Séquia Mare, compta amb un pressupost que ascendix a 2,1 milions d'euros amb una aportació europea que supera els 700.000 euros. "Estem construint un edifici avantguardista, integrat a la perfecció en el paisatge, dotat de diversos espais per a aprofitar al màxim esta nova infraestructura," ha detallat Toni Pérez. "És un centre d'altes prestacions en un enclavament espectacular que permetrà als visitants conéixer la història de la cultura de l'aigua a Benidorm, gràcies al Centre d'Interpretació que ens recordarà les nostres arrels i farà un homenatge a la mateixa Séquia Mare."

"L'alberg està concebut perquè els nombrosos col·lectius i entitats juvenils d'Espanya, que busquen gaudir de la naturalesa, tinguen un lloc de referència a Benidorm per a la seua activitat," ha aprofundit l'alcalde. "No és un en espai a l'ús: està destinat a l'activitat organitzada, com a col·lectius, grups o associacions, perquè tinguen l'oportunitat de conéixer el patrimoni de Benidorm amb el nou Centre d'Interpretació i gaudisquen de la naturalesa en plena ciutat."

Així, en la primera planta es crearà el Centre d'Interpretació de la Séquia Mare i la zona d'allotjament mentre que la planta baixa es reservarà a les zones públiques, com el menjador, la ludoteca o la cafeteria, que estaran connectades amb la zona d'acampada i multiaventura de l'exterior. L'edifici també inclou dos places públiques: una orientada a la pineda del parc i una posterior que mira cap al Puig Campana.

Una altra de les novetats d'esta construcció és el seu disseny avantguardista, que reivindica el pulmó verd del Parc de la Séquia Mare: "gràcies a l'innovador disseny que hem plantejat, de manera que tant l'Alberg com el Centre d'Interpretació s'obriran a l'exterior per a aprofitar el bon temps característic de Benidorm." És un projecte signat per l'arquitecte Jose Manuel Escobedo, de l'estudi JAS Arquitectura.

L'edifici, com totes les actuacions de l'EDUSI Benidorm, serà completament sostenible: complix els estàndards més alts d'eficiència energètica i de reducció de contaminació lumínica i sonora. L'actuació també respecta l'entorn natural de la Séquia Mare, incloent-hi els senders per a bicicletes i vianants ja existents.

"Amb l'Alberg i Centre d'Interpretació de la Séquia Mare, ampliem l'oferta cultural i d'oci de Benidorm i reivindiquem les nostres arrels, dotant a la ciutat d'un centre d'interpretació vinculat a la cultura de l'aigua de Benidorm i la Marina Baixa" ha declarat l'alcalde Toni Pérez. "És un gran esforç que fem des de l'Ajuntament i Europa perquè tenim un concepte de Benidorm molt ampli: hi ha dotacions que ens milloren com a destinació turística, però, sobretot, com a ciutat. Només tindrem la millor destinació per a vindre si tenim la millor ciutat per a viure" ha finalitzat.

La inversió total de l'actuació de l'Alberg Juvenil i Centre d'Interpretació de la Séquia Mare puja a 2.177.500 euros, dels quals la Unió Europea aporta 720.000 euros a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). La construcció, de gran impacte a Benidorm, està inclosa en la cinquena línia d'actuació de l'estratègia DUSI, que busca la "rehabilitació i realçada dels actius públics, obrint-los al turisme i a l'ús ciutadà".

SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:

El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'Euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.

L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'objectius temàtics, específics, estratègics i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Toni Pérez
Audio file