EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

23:19 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Cel clar

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'ajuda màxima per establiment ha sigut de 971 euros

Al voltant de 200 negocis de Benidorm es beneficien de les ajudes al comerç enfront de la Covid-19

26 novembre 2020
Al voltant de 200 negocis de Benidorm es beneficien de les ajudes al comerç enfront de la Covid-19...

La Junta de Govern Local (JGL) ha resolt hui les ajudes municipals al comerç local enfront dels efectes de la Covid-19, de les quals "es beneficiaran al voltant de 200 establiments comercials de Benidorm", segons ha informat la regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez, qui ha recordat que "esta línia d'ajudes s'ha finançat a través d'una subvenció de 196.960 euros concedida per la Diputació Provincial d'Alacant".

Gómez ha explicat que "l'ajuda màxima per establiment s'ha situat en 971 euros, superant àmpliament la quantia prevista inicialment". Referent a això, ha aclarit que "tal com ja assenyalem en aprovar-se les bases, aqueixa quantia inicial podia veure's incrementada en el cas que amb les sol·licituds aprovades no s'esgotara el pressupost reservat per a les ajudes, com així ha ocorregut". D'ací, que "l'import que finalment ha correspost a cada establiment s'ha fixat en funció del nombre de beneficiaris i de les despeses subvencionables justificades per cadascun d'ells".

La responsable d'Ocupació i Desenvolupament Local ha recordat que estes ajudes estaven dirigides a pimes i autònoms que a data 14 de març estaven donats d'alta en l'Impost d'activitats Econòmiques (IAE) en els grups i epígrafs establits en les bases. La majoria de les sol·licituds desestimades es corresponen amb comerços donats d'alta en epígrafs de l'IAE no subvencionables.

L'edil ha recalcat que "podien optar a estes ajudes les pimes i autònoms donats d'alta en els grups i epígrafs assenyalats que van suspendre la seua activitat a causa de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma o, en defecte d'això, que van veure reduïda la facturació de l'establiment dels mesos d'abril i maig almenys un 50% respecte al semestre natural anterior".

Gómez ha assenyalat que "esta línia d'ajudes al comerç local s'emmarca dins de les accions posades en marxa per l'Ajuntament per a pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19 i contribuir a la recuperació del teixit productiu local i al manteniment de l'ocupació". Entre aqueixes mesures es troben les ajudes municipals a empreses, pimes, comerços i autònoms; les ajudes al sector al taxi; la suspensió de la taxa per la instal·lació de taules i cadires en la via pública durant tot el 2021; la congelació dels impostos i preus públics; les ajudes directes vinculades al rebut del fem; la renúncia a la pujada salarial per part dels representants polítics i assessors; o l'ampliació dels premis del Concurs d'Aparadorisme Nadalenc amb la creació d'accèssits de 350 euros per a tots els establiments participants.