EL TEMPS A BENIDORM ARA

26

04:35 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Des que va esclatar la pandèmia, este servici gratuït ha atés 75 professionals de la Sanitat, facilitant el seu descans en condicions segures

41 sanitaris s'han allotjat durant la tercera ona als apartaments oferits per Hosbec i l'Ajuntament

16 març 2021
41 sanitaris s'han allotjat durant la tercera ona als apartaments oferits per Hosbec i l'Ajuntament...

Durant la tercera ona de la pandèmia, 41 sanitaris que presten servici a l'hospital comarcal de La Vila Joiosa, l'Hospital Clínica Benidorm, IMED Llevant i els centres de salut de la ciutat s'han allotjat als apartaments turístics oferits per l'Ajuntament i la patronal hotelera Hosbec, segons les dades traslladades hui per l'alcalde, Toni Pérez.

L'alcalde ha indicat que "amb este servici gratuït s'ha posat a la disposició d'estos professionals una alternativa d'allotjament segur, confortable i allunyada de riscos per a ells i les seues famílies en els moments més crítics de la pandèmia". Toni Pérez ha recordat que "ja en la primera ona de la crisi sanitària es va activar este recurs d'allotjament que s'ha représ a principis del passat mes de gener i que ha estat operatiu durant poc més de dos mesos, desactivant-se fa uns dies després de constatar-se i consolidar-se un descens molt notable en la incidència de la Covid-19 a Benidorm i comarca".

Toni Pérez ha agraït una vegada més a Hosbec i les seues empreses "el seu compromís i implicació durant tota esta pandèmia, sent exemple de bones pràctiques en el que a seguretat sanitària es referix i al mateix temps posant a la disposició del bé comú els seus recursos, ja siga facilitant este allotjament als professionals sanitaris de la mà de l'Ajuntament o oferint hotels per a la seua medicalització en cas de necessitat".

En este punt, ha subratllat que "la col·laboració de l'Ajuntament amb les autoritats sanitàries també ha sigut total i absoluta des del primer moment, oferint tots els recursos logístics i d'infraestructures dels quals disposa la ciutat per a atendre les necessitats sanitàries primer i ara de vacunació a curt i mitjà termini".

Segons les xifres comunicades per l'alcalde, "en les dos fases de la pandèmia en les quals ha estat operatiu el servici d'allotjament per a sanitaris, han fet ús d'estos apartaments 75 persones, en la seua majoria professionals de l'Hospital Comarcal de La Vila Joiosa que comptaven en el seu entorn amb persones majors o vulnerables". Així, en esta segona fase, el 41% de les persones allotjades treballa a l'hospital comarcal; mentre que el 22% forma part de la plantilla de l'Hospital Clínica Benidorm i un 20% de la de l'Hospital IMED Levante. La resta de professionals, presten servici en centres d'Atenció Primària. Així mateix, el 85% dels professionals eren infermeres, auxiliars d'Infermeria i tècnics.

Igual que en la primera ona, ha sigut l'Ajuntament, a través de la #XAC –Xarxa d'Ajuda Col·lectiva– coordinada des de la Regidoria de Presidència, la que s'ha encarregat de tramitar i gestionar este allotjament al personal sanitari interessat, constatant-se "una major demanda d'este servici i també estades més prolongades". Concretament, es van interessar i s'hi van inscriure 50 usuaris, si bé finalment no tots en van fer ús.

L'alcalde ha incidit en què "amb este servici hem tractat de cuidar als qui ens cuiden, facilitant-los en la mesura que siga possible l'exercici de la seua tasca, que ha sigut i continua sent vital".