EL TEMPS A BENIDORM ARA

30

22:37 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Poc núvol

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

A causa de l'augment del cost de la llum, els tècnics estimen que en l'últim trimestre de l'any la despesa es dispararà prop de 800.000 euros més respecte a l'any 2021

Benidorm s'adherix al conveni d'energia de la Diputació per a obtindre tarifes més avantatjoses

26 setembre 2022
Pleno Septiembre 2022

El ple de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat hui per la via d'urgència, amb el vot a favor de l'equip de govern i l'abstenció dels grups de l'oposició, l'adhesió del Consistori al conveni marc de subministrament d'energia elèctrica de la Diputació Provincial d'Alacant per a obtindre millors tarifes. El regidor d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate, ha assenyalat que, tal com recull la proposta, "l'adhesió és molt més beneficiosa per a este Ajuntament que licitar individualment el contracte", ja que "el volum de contractació per a tota la província sempre suposa l'obtenció d'unes tarifes més avantatjoses".

Durant el debat, De Zárate ha advertit de la forta incidència que la pujada del preu de l'energia tindrà sobre les arques municipals, de la mateixa manera que "ho estan patint la ciutadania i les empreses". De fet, ha avançat que en el pròxim ple "caldrà aprovar una modificació pressupostària" per a poder fer front a l'increment del cost de la llum i ha traslladat les dades estimades pels tècnics municipals.

Concretament, s'ha referit a un informe de l'àrea d'Enginyeria que estima que en l'últim trimestre d'enguany l'Ajuntament haurà de desemborsar 791.350,62 euros més pel consum elèctric que en el mateix període de 2022. Concretament, la factura dels mesos d'octubre, novembre i desembre de 2021 va ascendir a 385.853,19 euros; enfront dels 1.177.203,80 euros que es calculen per a enguany.

L'edil ha recalcat que "estos increments podrien ser molt superiors si no ens adherim al conveni marc de la Diputació" i "si l'Ajuntament no haguera fet actuacions i projectes d'eficiència energètica", com els que ara mateix hi ha marxa de la mà de l'IDAE.

En el mateix ple, s'ha aprovat per unanimitat l'adhesió de Benidorm a la Xarxa d'Entitats Locals per a l'Agenda 2030, de la qual formen part els governs locals que "es comprometen a localitzar i implementar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)" marcats per l'ONU com a "full de ruta per a la sostenibilitat de la vida de les persones des d'una perspectiva social, cultural, econòmica i mig ambiental".

La portaveu de l'equip de govern, Lourdes Caselles, ha assenyalat que Benidorm "ja està aplicant els ODS en moltes de les accions que estem desenvolupant"; i ha agregat que esta adhesió suposa un pas més en la "implicació" de l'Ajuntament, en adoptar "el compromís" d'elaborar "un Pla d'Actuació o Estratègia Local" que reculla "una anàlisi de situació" i una proposta "de localització i implementació dels ODS de l'Agenda 2030" que incloga les actuacions per a "continuar aterrant" aqueixos 17 objectius.

Caselles ha destacat que Benidorm és "exemple" de compromís amb els ODS, ja que "els assumim com a propis en totes les accions i actuacions a desplegar i en desenvolupament, fins i tot abans que es conformara la Xarxa d'Entitats Locals per l'Agenda 2030".

A més del compromís d'elaborar un Pla d'Actuació o Estratègia Local, la proposta aprovada hui recull la designació de l'alcalde, Toni Pérez, com a representant polític de Benidorm en esta Xarxa, i de la Prefectura d'Enginyeria com a representant tècnic.

Amb el vot a favor de tota la Corporació s'ha acordat concedir els Premis Turisme 'Ciutat de Benidorm' a TVE, a Olvido Gara –Alaska– i Màxim Huerta, i a l'Hotel Don Pancho, en les categories Internacional, Nacional i Local/Autonòmic d'estos guardons respectivament. A més, el president de la patronal hotelera Hosbec i director general de la cadena Port Hotels, Toni Mayor, rebrà l'Esment Especial d'estos premis, que s'entregaran demà, 27 de setembre, coincidint amb el Dia Internacional del Turisme.

La proposta, traslladada per la Junta de Portaveus, reconeix a RTVE per "la projecció internacional del Benidorm Fest a través del Festival d'Eurovisió 2022". Així mateix, en categoria Nacional, reconeix "la passió d'Olvido i Màxim per Benidorm" i "la seua contribució a la projecció nacional" de la ciutat "a través de les seues intervencions públiques i entre els seus milers de seguidors en xarxes socials".

En l'àmbit local, es premia en el 50 aniversari de la seua obertura a l'Hotel Don Pancho, "un dels principals hotels de la Comunitat Valenciana, posseïdor de nombrosos reconeixements d'operadors turístics i institucions públiques i privades". Finalment, es reconeix la "inestimable contribució" de Toni Mayor "en l'evolució i desenvolupament del Turisme de Benidorm"

També per unanimitat, el ple ha ratificat la proposta de la Junta de Portaveus per a concedir la distinció cultural 'Ciutat de Benidorm' a l'artista José Maria Albero pel seu "brillant i meritòria trajectòria en el món de les arts plàstiques, lligada a la ciutat de Benidorm". D'esta manera, la Corporació fa seua la proposta traslladada per la comissió tècnica encarregada d'este guardó, composta per les persones i entitats guanyadores en edicions anteriors.

Al llarg de la seua carrera, tal com recull la proposta aprovada hui, Albero ha obtingut "nombrosos premis en concursos i certàmens" i "ha exposat en les principals ciutats de la província d'Alacant i del territori espanyol". També ha tingut projecció internacional en exhibir-se la seua obra a Nova York (1993) o Mèxic DF (2011). Seues, així mateix, són la majoria de les obres que conformen la galeria d'alcaldes de l'Ajuntament.

A més del seu vessant pictòric, "també destaca la seua faceta d'escultor i muralista", estant entre les seues obres més destacades a Benidorm les figures de ferro del pont de l'Aigüera i les que configuren el museu etnogràfic, o el monument a l'Armada Espanyola; així com el seu "paper com a cartellista".

Considerat un "home culte", "gran conversador" i "polifacètic", Albero té en la música "altra de les seues grans passions", havent sigut percussionista de la Unió Musical i de la Societat Musical La Nova de Benidorm. Al costat de la pintura i la música, la docència és una altra de les seues vocacions, que continua cultivant en col·laborar com a professor de pintura d'entitats locals.

Albero rebrà esta distinció 'Ciutat de Benidorm' el pròxim 9 d'octubre, durant el ple institucional del Dia de la Comunitat Valenciana.

Amb el vot unànime, el ple ha donat llum verda a l''autoreglament' del Pressupost Participatiu de 2023, aprovat amb anterioritat pel Consell Veïnal. La regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, ha explicat que en este document "s'articula la participació de la ciutadania i la col·laboració entre esta i els representants polítics en la confecció i execució del Pressupost Participatiu".

Pellicer ha assenyalat que "en els exercicis anteriors, la gestió municipal ha permés destinar a les propostes i peticions veïnals més del 5% del capítol d'inversions del proposta municipal, superant el percentatge establit en el reglament". Estos recursos, ha afegit, "han permés executar projectes i actuacions que han millorat aspectes com l'escena urbana, l'accessibilitat o els serveis de tots i cadascun dels barris de Benidorm".

En matèria urbanística, amb el vot de tota la Corporació s'ha acordat l'adquisició per mutu acord d'un sòl necessari per a la construcció del Vial Discoteques i de l'accés nord. L'edil d'Urbanisme ha explicat que esta adquisició s'ha fixat en "una mica més de 13.500 euros", import recollit en el conveni signat amb la propietat i que no ha rebut al·legacions durant el període d'exposició pública. Caselles ha indicat que esta adquisició compta amb el vistiplau de la Intervenció municipal.

També en qüestions urbanístiques s'ha aprovat per unanimitat el Pla de Reforma Interior (PRI) de l'hotel Port Benidorm, que augmentarà la seua categoria de quatre estreles a quatre estreles superior incrementant la grandària de les habitacions i el seu número de 250 a 406.

L'Ajuntament signarà un conveni urbanístic pel qual rebrà com a compensació 598.798,44 euros que es destinaran a Patrimoni Municipal de Sòl. "Amb esta aprovació continuem apostant per la renovació de la planta hotelera per part dels promotors privats, que al mateix temps renoven la trama urbana d'acord amb les directrius marcades pel departament d'Enginyeria" ha indicat Lorda *Caselles, regidor d'Urbanisme.

Amb els vots de l'equip de govern i del grup Ciutadans i l'abstenció del grup socialista ha tirat avant l'aprovació inicial del Pla Tècnic de Gestió Forestal de la Muntanya del Moralet, un document que regula els usos i les infraestructures d'este enclavament per a les pròximes dècades. El regidor d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate, ha precisat que este pla "permet continuar millorant este gran pulmó verd" i ha avançat la col·locació de càmeres solars de vigilància contra incendis, la creació d'una àrea de tallafocs perimetral, millora de senyalització, més boques de reg, condicionament de bancals, més àrees recreatives i creació de més senderes.

"Proposem també ampliar la conservació del paratge per a fer treballs de poda i aclarides amb la finalitat de reduir el risc d'incendis, així com incloure el parc en el catàleg de muntanyes d'utilitat pública de la Generalitat, i incloure l'antic traçat del trenet en el catàleg de senderes" ha assenyalat el regidor, que ha xifrat la inversió en més d'un milió d'euros i que podria estar finalitzada abans del terme del primer semestre de l'any que ve. Amb estes actuacions, ha afegit, "vam demostrar que apostem per la millora ambiental i l'ús públic, que és un exemple de mobilitat sostenible i del compromís de Benidorm pels ODS".

El ple ha acordat així mateix de manera unànime iniciar el procediment de concessió de distincions i condecoracions per la Generalitat als agents de la Policia Local de Benidorm, Jaime Ángel González, Juan Gabriel Casagrande, Álvaro Fuertes i Alejandro Andrés Sanchiz, així com a l'agent de l'Alfàs del Pi, Jorge Martín per la seua intervenció el passat 11 d'agost per a la detenció d'un ciutadà britànic que va arremetre contra un policia local de Benidorm amb cotxe, donant-se a la fugida i posant en risc la integritat de les persones en la seua fugida fins a ser detingut finalment a l'Alfàs del Pi.

També s'ha aprovat per unanimitat la declaració dels dies 13 i 14 de novembre de 2023 com a festius locals.

CONTACTE

Trobareu el servei Benidorm Film Office a la 3 planta del Ajuntament de Benidorm a la plaça de SSMM els Reis d´Espanya s/n.

Podeu consultar o enviar-nos els vostres sugeriments al correu filmoffice@benidorm.org o als telèfons 966815436 or 648036771.

Horari: de dilluns a divendres de 8:00 a 15:00h