CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

11:57 AM

HORA BENIDORM

22ºC

Núvols alts

E 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Amb 'No es ven', el muralista Digo Diego ha creat una al·legoria a la protecció del medi ambient

Un mural en la Cala de Benidorm per a protegir el Medi Ambient

31 maig 2022
Mural.

La intervenció s'ha realitzat durant l'última setmana, emmarcada al 'Benidorm Exposa' amb el que la Regidoria de Patrimoni Històric i Cultura pretén acostar l'art urbà a la ciutadania.

L'alcalde, Toni Pérez, i les regidores de Patrimoni Històric i de Medi Ambient, Ana Pellicer i Mónica Gómez; al costat de l'assessora externa de la Regidoria, Alicia Lamarca, han visitat la intervenció al costat de l'artista que, els últims dies, ha cridat l'atenció de totes les persones que es dirigien a la platja pel carrer Aigües.

"És un treball de gran qualitat i originalitat", ha assenyalat Toni Pérez, que "seguint amb la idea del 'Benidorm Exposa' de portar l'art a les zones més conegudes i concorregudes", com hem vist amb els espais d'art urbà, permet "recuperar espais, en principi diàfans que, després de la intervenció, embellixen i creixen transformats en un esperó més de promoció de la ciutat".

Digo Diego crea "una al·legoria a la protecció del medi ambient", ha valorat l'alcalde "fent gala de gran domini de la tècnica i del color". Una composició que "conjuga aqueixos flotadors que ens protegixen a la platja amb la responsabilitat que tenim els ciutadans de protegir el medi ambient", ha afegit l'alcalde.

Per la seua banda, l'edil de Patrimoni Històric i Cultural, ha explicat que "després d'un primer trimestre de l'any en què dediquem la programació a la dona, el que ara comença estarà centrat en la sostenibilitat". Pellicer ha apuntat que "a la iniciativa ja anunciada del concurs i mostra fotogràfica 'Sostenibilitat' que s'exhibirà durant l'estiu en els nostres espais d'art urbà, sumem ara el mural de l'artista Digo Diego, i de seguida presentarem una nova exposició en el nostre Museu Boca del Calvari també amb la sostenibilitat com a eix i temàtica central".

Sobre l'autor i el procés de creació

Digo Diego és graduat en Educació Social, la qual cosa imprimix un caràcter especial a la seua obra. Les seues creacions es poden contemplar en espais urbans de capitals com Madrid, Saragossa i València; localitats com Torrellas (Saragossa) Madrigal de la Vera (Càceres), Xest (València); i també a l'estranger Leuven (Bèlgica) o Elvas (Portugal); entre altres.

Per a la realització del mural 'No es ven', Digo Diego ha tingut que emprimar les superfícies prèviament per a garantir l'adherència dels pigments de la base plàstica a l'aigua mat i els acabats a esprai amb lluentors.