CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

12:13 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Intervals de núvols con tormenta y lluvia escasa

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

100%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En la seua participació en Greencities Màlaga sobre l'ecosistema digital de les DTI, l'alcalde aposta per "la qualitat de la dada com a oportunitat de millora per a la destinació"

Pérez defensa compartir dades per al desenvolupament de la Intel·ligència Competitiva i "tindre molt en compte la dada del resident i el del turista"

21 setembre 2022
Green Cities

L'alcalde de Benidorm ha intervingut este matí en el debat sobre 'L'ecosistema digital de les DTI: els espais de dades' en la jornada inaugural de l'esdeveniment Greencities & S-Moving 2022 que se celebra a Màlaga, amb canvi de format, encara que mantenint l'esperit i l'objectiu, des de 2009.

Al costat del president de SEGITTUR, Enrique Martínez Marín, el director de Territoris i Turisme de Phygital (Minsait-Indra) i el catedràtic Antonio Guevara, degà de Facultat de Turisme de la Universitat de Màlaga, moderats pel vicepresident de la Comissió Smart Cities d'AMETIC, John Mora, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha defensat en la seua exposició "l'oportunitat de millora per a la destinació que suposa el treball amb la dada, clau per a la governança".

Pérez ha plantejat el procés seguit per Benidorm des de 2015, assenyalant que "podem parlar ja de qualitat de la dada, partint de les dades generades per la mateixa ciutat". I en este sentit ha destacat "tant la dada del turista que arriba per l'escolta activa i la captació sensorial com la dada del resident a través, també, de processos de participació ciutadana". En este sentit, va considerar clau "tindre en compte la sostenibilitat social i la sostenibilitat econòmica". És necessari, va puntualitzar Pérez, "un equilibri permanent que sorgix, precisament, de la captació i anàlisi de la dada en el territori; a la ciutat".

Va abundar en la necessitat de compartir dades i va posar d'exemple l'experiència de Benidorm en este camp: "dades institucionals, dades del territori, dades de turistes, dades de residents, dades empresarials i dades de la Universitat; un ecosistema que només s'entén des de la generositat de compartir-los per a aconseguir Intel·ligència Competitiva".

"Hem d'ajudar-nos tots", va assenyalar l'alcalde de Benidorm, en un procés de fer marca conjunta que, en el cas de Benidorm, conjumina Costa Blanca, Comunitat Valenciana i marca Espanya. Perquè, a més, va indicar Pérez, "com més dades podem processar, més reptes estarem en condicions de superar".

Va exposar Pérez l'aposta de Benidorm "per la cogovernança intel·ligent sostenible" i els espais de compartició de dades que ja té oberts Benidorm, "des de la Smart Office de l'Ajuntament, Visit Benidorm, HOSBEC, Hidraqua -a través de Dinapsis Lab- i l'Smart Lab d'Invattur", al costat del laboratori territorial que suposa la mateixa ciutat en els seus elements emblemàtics.

Va demanar Pérez "conjuminar voluntats", "seguir el lideratge de SEGITTUR i atendre els ODS, especialment  l'ODS17 que planteja aliances per a aconseguir els objectius", perquè, va dir, "l'experiència de la norma, els testatges i la mateixa Xarxa DTI ens enfortixen". Va reconéixer "intensitat i esforç, fins i tot tensió, per a defensar certificació rere certificació", però la va qualificar de "molt positiva" per als interessos de la ciutat.

Este aspecte va ser avalat pel president de SEGITTUR, Enrique Martínez Marín, que va animar a les DTI a superar auditories i renovar certificacions. En estos moments només hi ha cinc DTI certificades a Espanya, les normes de les quals tenen ja implantació internacional.

Green Cities
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 3
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 4
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 5
Audio file