CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

14

01:29 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Setmana Europea de la Mobilitat de Benidorm dedica la jornada de hui al vianant

Obert l'accés a vianants i ciclistes de l'Avinguda Beniardà fins al centre comercial i vies verdes

17 setembre 2018
Abierto el acceso a peatones y ciclistas de la Avenida Beniardà hasta el centro comercial y vías verdes

La commemoració de la Setmana Europea de la Mobilitat a Benidorm s'ha centrat hui en el vianant. L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, al costat dels regidors de Mobilitat i Esports, José Ramón González de Zárate i Arturo Cabrillo, han realitzat el recorregut a peu de la prolongació de l'avinguda de Beniardà des de les vies del 'trenet' fins a la seua connexió amb la CV-70. Este traçat, recentment rejovenit ha quedat adaptat per a l'ús exclusiu de ciclistes i vianants.

El responsable de Mobilitat ha recordat que durant tota esta legislatura "s'està realitzant un gran esforç perquè els vianants tinguen vies segures per les quals caminar per la ciutat". En este sentit, González de Zárate ha incidit que una de les conclusions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), deixava constància que a Benidorm "pràcticament tothom es trasllada d'un lloc a un altre caminant". "Als ciutadans els agrada caminar abans que usar el vehicle privat, el transport públic o la bicicleta —ha subratllat el regidor— per açò devem seguir apostant per polítiques de suport al vianant i garantir la seua seguretat".

González de Zárate ha posat l'accent en les bondats d'esta via adaptada: "Permet —ha dit— continuar per la CV-70 fins a La Nucia o Polop amb bici, caminant o practicant 'running', connecta amb el barri dels Tolls i amb el futur nus de connexions per a vianants i ciclistes que urbanitzarà Unibail-Rodamco", l'empresa constructora del centre comercial de Benidorm. El responsable de Mobilitat no ha volgut deixar d'assenyalar també que "quan la Generalitat ho autoritze s'uniran totes les vies verdes de la zona del Moralet", aglutinades al voltant de les antigues vies del tren.

Després del recorregut de la prolongació de l'Avinguda Beniardà, després de les actuacions dutes a terme per l'Ajuntament es comprova que els grans beneficiaris són els vianants. "Abans –ha insistit Gonzalez de Zárate- estava plena de cotxes, no es podia ni passar". Ara l'Ajuntament ha restaurat la calçada, ha millorat i incrementat l'enllumenat, col·locat bancs i papereres. "Ho hem buidat totalment perquè els ciutadans puguen circular sense cap problema caminant o amb bicicleta. Per açò anime als veïns al fet que vengen a vore-ho. S'està utilitzant i utilitzant molt", ha conclòs.