CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

14:02 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Cel clar

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'obra, emmarcada en l'EDUSI i amb una inversió superior al milió d'euros ha sigut visitada hui per l'alcalde Toni Pérez

Les actuacions de millora de l'accessibilitat i mobilitat al voltant del carrer Sant Cristina entren en la seua fase final

06 febrer 2023
Obras  Santa Cristina

L'obra de millora de l'accessibilitat i mobilitat als carrers Santa Cristina, San Ramon, Sant Marco, Sant Tomàs i l'encreuament amb l'avinguda de l'Aigüera han entrat ja en la fase final en haver començat ja les labors de fressat i asfaltat. Amb aqueix motiu, l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, ha visitat este matí l'actuació, acompanyat d'alguns membres del govern local.

L'actuació, emmarcada en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) de Benidorm, i amb un pressupost d'1.052.591,96 euros, substituïx les voreres, que no complien la normativa d'accessibilitat, per una plataforma única de paviment antilliscant que ha donat la prioritat al vianant.

Esta intervenció de millora de la mobilitat i l'accessibilitat també ha inclòs la substitució de les lluminàries per una xarxa de lluminàries led, unes obres cofinançades amb fons aportats per l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia (IDAE). Este canvi a un enllumenat més sostenible, "permet reduir el consum, la petjada de carboni i la factura elèctrica de l'Ajuntament, i avançar en la sostenibilitat integral de Benidorm," ha explicat Toni Pérez en la visita d'este matí. També s'ha renovat la xarxa d'aigua amb noves conduccions per a millorar el manteniment futur.

Igualment, s'ha renovat la senyalització i es marcaran les places d'aparcament, a més de les zones per als vianants. D'igual forma, l'obra conclourà amb modificacions en el trànsit, pactades i consensuades amb els veïns. Així, els autoritzats i aquells que tinguen guals d'eixida al carrer Sant Tomàs podran eixir amb els seus vehicles a l'avinguda de l'Aigüera, "que era una reclamació històrica dels veïns de la zona" ha assenyalat Pérez.

Esta obra respon als objectius estratègics de millora de la mobilitat i promoció de la inclusió social. La inversió, superior al milió d'euros, compta amb una aportació de 437.667,74 euros de fons europeus FEDER.

"Es tracta d'una rehabilitació integral d'una zona molt important de Benidorm, com és la part alta de l'avinguda l'Aigüera, que connecta amb l'encreuament d'Alfonso Puchades" ha detallat l'alcalde, que també ha ressaltat l'asfaltat "en plataforma única" i la solució que s'oferix als usuaris d'aparcaments privats "en habilitar en manera adaptada als viananants la connexió amb l'avinguda de l'Aigüera amb un vial de baixa densitat compatible amb l'ús per als vianants que permet dotar de la millor mobilitat i accessibilitat a tot el barri".

Toni Pérez ha volgut així mateix "agrair enormement als veïns i comerciants d'esta zona per la seua comprensió i la seua col·laboració durant el temps que han durat les obres".

Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 3
Audio file