CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

22:21 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Cel clar

NO 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els actes continuen hui dissabte amb una gran desfilada que recorrerà els principals carrers de la localitat

L'atac pirata a Benidorm marca l'inici de les festes de Moros i Cristians a la ciutat

29 setembre 2023
Moros y Cristianos en Benidorm
Moros y Cristianos en Benidorm

L'escenificació de l'atac pirata a Benidorm' començà anit a les festes de Moros i Cristians de la ciutat. Centenars de persones es van congregar a la platja de Llevant per a viure este acte que simbolitza l'arribada dels exèrcits de la mitja lluna a Benidorm.

Díhuit galeres i tres assots turcs comandades per Salah Rais i Sane Harabí (nebot de Jeireddin Barba-rossa) havien arribat a Benidrom. Les tropes cristianes, capitanejades per Gaspar Sanç havien sigut avisades pel virrei de València i es trobaven preparades per a rebutjar l'atac. Finalment, tots dos bàndols parlamenten i acaben enfrontant-se. L'atac va acabar amb la reeixida defensa de Benidorm per part de la seua guarnició i la retirada de les hosts musulmanes de la platja sense obtindre cap botí ni capturar captius per a demanar rescat.

L'alcalde, Toni Pérez; la regidora de Festes, Mariló Cebreros; membres de la corporació municipal; el president de l'Associació de Moros i Cristians, Francis Teuler; les Reines de les Festes Majors Patronals, Angélica Morenilla i Daniela Talavera, i les seues dames d'honor; el president de la Comissió, Vicente Solaz; i el president de l'Associació de Penyes, Ramón Cano, van seguir el desenvolupament d'este acte, que des de l'any passat és considerat d'Interés Turístic Local.

Les festes de Moros i Cristians prosseguiran al llarg del cap de setmana, amb un complet programa d'actes.

Hui dissabte a les 10.30 hi haurà 'Diana' al carrer Escoles i a les 20 hores se celebrarà la Gran Entrada Mora i Cristiana al carrer Tomás Ortuño amb una desfilada que recorrerà els principals carrers de la ciutat fins a finalitzar en la plaça de la Hispanitat.

La jornada de demà diumenge començarà a les 12 del migdia amb el Parlament de pau al Castell situat en la plaça de S. M. els Reis d'Espanya, que donarà pas a la Gran Ofrena de flors a Sant Jaume Apóstol a l'església parroquial. A les 13 hores tindrà lloc la missa major amb la presència de filades, càrrecs festers i autoritats i a les 19 hores els festejos conclouran amb el reardit, una desfilada de carrosses des de Tomás Ortuño fins a la plaça de la Hispanitat.